szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Szóban már megállapodtunk a folytatásról" – mondta a jövőjét firtató kérdésre válaszolva Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtök este, a Ronaldo és Zinedine Zidane fémjelezte düsseldorfi jótékonysági mérkőzés után a német DSF televízióban.

A szakember szerint további két évre, azaz 2008-ig kötelezi el magát az MLSZ-hez, s az erről szóló szerződést eddig még azért nem írták alá, mert "a magyar futballban jelenleg nagy az összevisszaság". Jellemzése szerint mostanában "igazi iszapbirkózás" zajlik Magyarországon, s csak akkor dönt végérvényesen a jövőjéről, ha ez véget ér.

"Természetesen vannak követelmények, amiknek teljesülniük kell ahhoz, hogy csakugyan tovább irányítsam a magyar csapatot" – fogalmazott a 150-szeres válogatottságával német csúcstartó.

A dpa német hírügynökség tudósításában kiemeli, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség azért halasztotta el szerdán a tréner esetleges szerződéshosszabbításával kapcsolatos döntését, mert a rendkívüli közgyűlésen vitába keveredett a ligával, majd csütörtökön a magyar média arról írt, hogy a 44 éves szövetségi kapitány illegális szponzori pénzeket kapott az MLSZ-től.

Jelenleg a Bundesligában három vezetőedzői poszt is betöltetlen, de sem Kölnben, sem Wolfsburgban, sem a Schalke 04-nél nem merült fel Matthäus neve. "Talán az illetékesek nem gondolnak rám, vagy nem ismernek, mint edzőt" – reagált erre a felvetésre az érintett, aki azonban gyorsan sietett hozzátenni, hogy – ahogy mindig is mondta – valamikor szívesen visszatérne a német élvonalba.

A kapitány kontraktusa a magyar válogatott szövetségi kapitányaként december 31-én, azaz jövő szombaton jár le. Bozóky Imre MLSZ-elnök többször elmondta, hogy ő Matthäus maradása mellett van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Matthäus: "Fogalmam sincs a politikáról"

Értetlenségének adott hangot Lothar Matthäus, mert elképzelhető, hogy lesznek olyan játékosok, akiket klubjuk nem akar elengedni a válogatott amerikai túrájára. Matthäus egyben azt is megmagyarázta, mit keresett a Fidesz hétvégi rendezvényén.

MTI Itthon

Kisteleki: "az MLSZ elnökségében csalók ülnek"

Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elsőszámú vezetője cáfolta Kisteleki István ligaelnök állítását, mely szerint 200 millió forintos adóhiányt és 500 milliós jogtalan elszámolást állapított meg a felügyelő bizottság által felkért könyvvizsgáló.

MTI Világ

13 órát repülőzött a Matthäus-csapat

Londoni átszállással, több mint tizenhárom órás repülőút után megérkezett Phoenixbe a magyar labdarúgó-válogatott, amely barátságos mérkőzésen lép pályára a világbajnoki résztvevő Mexikó ellen.

MTI Itthon

Matthäus: a magyar fociban többet hazudnak, mint a politikában

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti együttes olyan tehetséges, fiatal játékosokból áll, akiknek túl korán jöttek a világbajnoki selejtezők. A szakember úgy véli, hogy 2-4 év múlva lehet eredményes a gárda, ha hagyják érvényesülni.

hvg.hu Itthon

Az internetezők Matthäust akarják

A UEFA felső vezetése úgy döntött, hogy a magyar-horvát pályázat a 2012-es futball Európa-bajnokság megrendezésére versenyben maradt az olasz és a lengyel-ukrán kandidálással. A végső döntésben az is szerepet kaphat, ha nemzetközileg is ismert a magyar szövetségi kapitány. Az NRC felmérése azt igazolja, hogy a magyar internetezők ettől függetlenül is szeretnék Lothar Matthäust megtartani.

MTI Itthon

Decemberben döntenek Matthäus sorsáról

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége több mint hétórás pénteki tanácskozásán nem tárgyalt Lothar Matthäus szövetségi kapitány jövőjéről. A szakember év végén lejáró szerződéséről a következő ülésén, decemberben dönt a testület.

MTI Itthon

MLSZ: hátrányos szerződéseket kötöttek?

Lothar Matthäus két év alatt 250 millió forintot kapott az MLSZ-en keresztül, míg a válogatott menedzsere, Pellady Péter cége 74 milliót. Matthäus keresménye 50 millió, a többit különböző szerződéseken keresztül kapta - számol be az index.hu. A könyvvizsgáló cég szerint az MLSZ-re nézve hátrányosak egyes szerződések.

Újfajta kijelzőt kezd gyártani a Samsung, szebb lesz tőle a kép a laptopokon

Újfajta kijelzőt kezd gyártani a Samsung, szebb lesz tőle a kép a laptopokon

A spanyol jezsuiták beismerték, hogy tagjaik 81 gyermeket bántalmaztak szexuálisan

A spanyol jezsuiták beismerték, hogy tagjaik 81 gyermeket bántalmaztak szexuálisan

Már teszteli az Emirates a digitális „járványútlevelét”

Már teszteli az Emirates a digitális „járványútlevelét”