szerző:
MTI

Megkezdődött a rendőrségi vizsgálat Hegedűs Gábor egri vízilabdázó arccsonttörésének ügyében, miután a helyi Markhot Ferenc kórház súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt hivatalból feljelentést tett.

A 23 éves játékos a Brescia elleni LEN Kupa-negyeddöntő szombati visszavágójának (10-8) harmadik negyedében kapott megrendítő ütést az olaszok szerb légiósától, Alexander Cirictől, és kedden a budapesti SOTE Mária utcai klinikáján megműtötték. 

Seress Gábor, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Eger Városi Rendőrkapitányság megkezdte a nyomozást, és bekérte a sérülést okozó játékos személyi azonosító adatait.

"Úgy ítéljük meg, eléggé egyértelműek a történtek. A mérkőzés videofelvétele bizonyítja a súlyos testi sértést. A szándékossághoz kétség sem férhet. Az orvosi leletek és műtéti információk is csatolhatók a feljelentéshez. Az a célunk, hogy a tettes nyerje el büntetését" - mondta Seress, hozzátéve, hogy sportszakmai vonalon – várhatóan jövő héten – a római illetékesek is szembesülhetnek, mi is történt az egri mérkőzésen. 

"Remélhetőleg felvetődik a brutalitás felett szemet hunyó játékvezetők felelőssége is" - jegyezte meg Seress. Hegedűsnek minimálisan egy hétig, de valószínűleg 10 napig kórházban kell tartózkodnia, és kedvező esetben egy hónap múlva állhat edzésbe, de játékra csak mintegy fél év elteltével jelentkezhet. 

Az egri klubvezetés panasszal él az európai szövetség, a LEN felé. Halmos R. Péter ügyvezető elnök személyes kihallgatást kért Szakadáti Lászlótól, a LEN igazgatójától és Gianni Lonzitól, a vízilabda szakág alelnökétől, és Rómába viszi a súlyos sérülést eredményező brutalitást megörökítő televíziós felvételeket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Világ

Vízilabda Eb: nem csak a medencében volt harc

A szlovéniai Kranjban Szerbia és Montenegró válogatottja nyerte a vízilabda Európa-bajnokságot, miután a döntőben legyőzte Horvátország csapatát. A mérkőzés előtt, közben és után eddig csak a futball-huliganizmus történetéből ismert csetepaték zajlottak uszodán belül- és kívül. A zavargások reggelre diplomáciai bonyodalmakba torkollottak.

Szerdán újra füstölhetnek a 3-as metró északi állomásai

Szerdán újra füstölhetnek a 3-as metró északi állomásai

Olimpia ugyan nem lesz, a rászánt pénz fele mégis elment a létesítményekre

Olimpia ugyan nem lesz, a rászánt pénz fele mégis elment a létesítményekre

Hetekig szinte egy helyben állt, most gyengülni kezdett a forint

Hetekig szinte egy helyben állt, most gyengülni kezdett a forint

A Momentum is megkapja az állami támogatást

A Momentum is megkapja az állami támogatást

Ezt a versenyt is a kínaiak nyerték: kihajtottak az első magok a Holdon

Ezt a versenyt is a kínaiak nyerték: kihajtottak az első magok a Holdon

Aaron Sorkin folytathajta a Facebook-filmet

Aaron Sorkin folytathajta a Facebook-filmet