szerző:
MTI

Holnap egyre többfelé várható havazás, ködös lesz a reggel és a hőmérséklet is 0 fok alatt marad.

Várható időjárás kedd estig: hétfőn az időnként megnövekvő felhőzet mellett csak néhol lehet hószállingózás, hózápor. Kedden hajnaltól  északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható havazás. Hétfőn az északi, északkeleti, kedden a délnyugatira forduló szél lesz többfelé élénk, helyenként erős. Hajnalban párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9, -14 fok között, északkeleten -15 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 0, -5 fok között, északkeleten kevéssel -5 fok alatt valószínű.

Nyugat-Európától Közép-Európán át egészen a Kelet-európai-síkságig anticiklon húzódik. Az említett területeken többé-kevésbé napos az idő, helyenként azonban – Németországban, valamint Ukrajnában – több a felhő, és ott szórványosan havazás is előfordul. A Skandináv-félszigettől nyugatra ciklon örvénylik, amelynek hatására szárazföldünk északnyugati részén gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé fordul elő eső, havas eső, havazás. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt a Balkán-félsziget vidékén. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati és déli tájain többnyire 6 és 14, a középső területeken pedig -1, -7 fok között alakul. Kelet-Európában még mindig több fokkal hidegebb van az ilyenkor megszokottnál, arrafelé napközben is csak -15, -23 fokot mérnek. A következő 24 órában a Kárpát-medence fölé egyre enyhébb, de nedves levegő áramlik, ezért kedden többfelé számíthatunk havazásra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Újabb áldozatokat követelt a hideg Európában

Újabb hajléktalanok fagytak meg Európa több országában a rendkívüli hideg miatt. A kilenc nappal ezelőtt kezdődött hideghullámban már 76-an fagytak meg, a tél kezdete óta pedig 199-en; ez a szám már meghaladja a tavalyi halálozási adatokat, amikor 190-en fagytak meg.

Hosszú Katinka klubja vízilabdacsapatot indít

Hosszú Katinka klubja vízilabdacsapatot indít

Kárt okoz egy üzlettárs? Így lehet kizárni a cégből

Kárt okoz egy üzlettárs? Így lehet kizárni a cégből

Olcsón nyer ki ivóvizet a levegőből Afrika egyik legígéretesebb feltalálója

Olcsón nyer ki ivóvizet a levegőből Afrika egyik legígéretesebb feltalálója

Intenzíven terjed az influenza, már 38 ezren mentek orvoshoz

Intenzíven terjed az influenza, már 38 ezren mentek orvoshoz

Összeomlás, mellőzöttség, fideszes karrier? Mi vár Nagy Blankára?

Összeomlás, mellőzöttség, fideszes karrier? Mi vár Nagy Blankára?

Bérgyilkossal akarta megöletni szüleit egy 19 éves fiatal

Bérgyilkossal akarta megöletni szüleit egy 19 éves fiatal