szerző:
MTI

Délután keleten is csökken, majd estétől nyugat, északnyugat felől ismét gyakran erősen megnövekszik a felhőzet - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Estig helyenként, majd északon, északkeleten többfelé, másutt elszórtan várható havazás, hózápor, délnyugaton zápor, helyenként zivatar is előfordulhat. Éjszaka többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet.

Időnként megélénkül, az északi országrészben helyenként megerősödik a nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire -1, +4 fok között várható.

A Kelet-európai-síkságon folytatódik a gyengén felhős, kemény, hideg, téli idő, a csúcshőmérséklet sokfelé a -15 fokot sem éri el. A Német-lengyel-síkságon sok helyütt havazik, helyenként azonban eső, havas eső is előfordul. Szintén többfelé havazik Ukrajnában és a Baltikumban. Európa belsejében a csúcshőmérséklet általában -1 és +6 fok között alakul. A következő 24 órában a Kárpát-medence időjárását az említett ciklon áramlási rendszerében érkező nedves léghullámok alakítják, emiatt újabb csapadékra, főleg havazásra kell számítani.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Újabb két csarnok roskadt össze a hó alatt

Újabb csarnokok tetőszerkezete omlott be az utóbbi napokban lehullott nagy mennyiségű hó súlya alatt ezúttal az ausztriai Pressbaumban és a németországi Ayingban. A keddi balesetek szerencsére nem követeltek áldozatokat.

Itt van a Brexit B-terve: újabb tárgyalással húznák az időt

Itt van a Brexit B-terve: újabb tárgyalással húznák az időt

Világraszóló találmánnyal rukkolt elő, most visszavonultan él Csongrádon

Világraszóló találmánnyal rukkolt elő, most visszavonultan él Csongrádon

Visszatér Süsü, a sárkány

Visszatér Süsü, a sárkány

Aggasztóan lassan halad a kútba zuhant spanyol kisfiú mentése

Aggasztóan lassan halad a kútba zuhant spanyol kisfiú mentése

Csodás képek születtek a hétfő hajnali holdfogyatkozásról

Csodás képek születtek a hétfő hajnali holdfogyatkozásról

Sebestyén Balázsék Vajnáról: A legkorrektebb főnök volt

Sebestyén Balázsék Vajnáról: A legkorrektebb főnök volt