szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elérte az előre jelzett maximális magasságot, a 860 centimétert a Duna vízszintje Budapestnél kedden délután négy órakor, a vízszint azonban tovább emelkedik - közölte Grafjódi Gabriella, a Fővárosi Polgári Védelem sajtóreferense.

A szakemberek szerint akár 865 centiméter is lehet a Duna vízmagassága a tetőzéskor. Grafjódi Gabriella, a polgári védelem szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta, pontosan még nem lehet megmondani, mikor éri el a legmagasabb szintet a folyam vízállása a fővárosban. A becslések szerint valamikor szerdán hajnalban tetőzik a Duna Budapesten.

A szóvivő szerint a vártnál 2-5 centiméterrel magasabb vízszint várhatóan nem okoz nagyobb problémát a védekezésben, mint a korábban prognosztizált 860-as érték.

A Margitszigeten kedden 3500 homokzsákot építettek be, 15 ezret pedig előkészítettek. A helyszínen összesen 240 szakember és önkéntes dolgozik.

A Római-parton 35 ezer új homokzsákot kellett beépíteni, több mint 170-en dolgoznak a területen. A Római-parton elkezdték az úgynevezett ellennyomó medencék építését a gát oldalában. Ezzel a megoldással el lehet érni, hogy a gáton kersztülfolyó víz, összegyűjtve megakadályozza a további szivárgást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Választás 2006

Gyurcsány 12 pontja az árvízi védekezésre

A kormány 12 pontos árvízvédelmi cselekvési programot fogadott el annak érdekében, hogy gyorsan és bürokrácia-mentesen lehessen segíteni az árvízi védekezést, illetve később a helyreállítási munkálatokat - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

MTI Itthon

Árvízvédelmi vészhelyzetet hirdetett a miniszterelnök

Árvízvédekezési vészhelyzetet hirdetett a miniszterelnök - a kormányzati koordinációs bizottság javaslatára - hétfőn 15 órától. A vészhelyzet a Duna folyón a Komárom-Esztergom-Budapest-Tass szakaszra, illetve az Ipoly folyón Ipolytölgyes és a torkolat közötti szakaszra terjed ki.

Jobban van Böjte Csaba

Jobban van Böjte Csaba

A koronavírus miatt zárva lévő koncerttermet bérel hajléktalanok számára Hamburg

A koronavírus miatt zárva lévő koncerttermet bérel hajléktalanok számára Hamburg

Az USA-ban már elkezdődött: ismét felütötte a fejét a vécépapírhiány

Az USA-ban már elkezdődött: ismét felütötte a fejét a vécépapírhiány