szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elmúlt 24 órában sehol nem hullott számottevő csapadék, de a magyarországi folyók védvonalain összesen 2.686 kilométer, Budapesten pedig 84 kilométer hosszon van készültség.

A kormány veszélyhelyzetre tekintettel kiadott rendelete alapján április 3-tól a Duna Komárom és Tass közötti szakaszán, valamint az Ipoly torkolati szakaszán mintegy 158 kilométer hosszon van érvényben rendkívüli védekezési fokozat, illetve Budapesten 84 kilométer hosszon.

Megszűnt viszont a készültség a Dunába torkolló folyók közül a Rábca mentén és a Szamos felső szakaszán, valamint Nagymaroson és Sárospatakon - a csökkenő árvízveszélynek köszönhetően - megkezdődött az árvízi védekezésben segítséget nyújtó honvédségi erők visszarendelése. Szegednél viszont hosszan tartó, 900 centiméter feletti árhullámra készülnek a vízügyi szakemberek.

A Duna reggel 6 órakor Nagybajcsnál 481 centiméter, Nagymarosnál 518 centiméter, Paksnál 796 centiméter, Bajánál 935 centiméter, Mohácsnál pedig 929 centiméterrel tetőzött.

A Tisza Tokajnál 891 centiméter, Csongrád és a déli országhatár között is megközelítik a vízszintek a harmadfokú készültség elrendelésére mértékadó vízszinteket: Szegednél a folyó 836 centiméteren tetőzik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Lassú apadás a Dunán és a Felső-Tiszán

A magyarországi folyókon összesen 2878 kilométer hosszon folynak árvízvédelmi munkálatok, a legmagasabb, harmadfokú készültség 1397 kilométeren van érvényben.

MTI Itthon

Az árvízi védekezésre eddig 3,9 milliárd forintot fordítottak

Eddig mintegy 3,9 milliárd forintot fordítottak az árvízvédelmi munkálatokra, míg a védművekben, az épületekben és az egyéb infrastruktúrában keletkezett károk felmérése csak a víz levonulása után kezdődhet meg – mondta el Varga Miklós, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

Tüdőgyulladása és szívproblémái voltak Sean Connerynek

Tüdőgyulladása és szívproblémái voltak Sean Connerynek

Az I. kerület szerződést bont a Demeter Szilárd vezette PIM-mel

Az I. kerület szerződést bont a Demeter Szilárd vezette PIM-mel

"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság

"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság