szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Közterület-fenntartó ma arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a dunai árhullám levonulása a fővárosban a korábbi előrejelzéshez képest sokkal gyorsabb. Ez tette lehetővé, hogy ma reggel átadták a forgalomnak a budai alsórakpart Lágymányosi híd és Margit híd közötti szakaszát.

A vízszint a mai napon 616 cm, így a társaság megkezdte a budai alsórakpart Margit híd és Mozaik utca közötti szakaszán a hordalék eltakarítását, az úttest fertőtlenítését, valamint az útburkolati hibák kijavítását. A munkákat követően, amennyiben a vízszint 595 cm alá csökken - várhatóan az esti órákban - átadják a forgalomnak ezt a főváros közlekedésében kiemelt szerepet betöltő útszakaszt. A pesti alsó rakpart Közraktár utca és Lánchíd közötti szakaszán 15 órakor indulhat meg a forgalom. A Lánchídtól északra jelenleg útépítési munkaterület van, ezen a szakaszon este 20 órára végeznek a takarítási, fertőtlenítési és burkolatjavítási munkákkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Egyelőre marad a gát Szentendrén

Elővigyázatosságból most csak a 2-es számú biztonsági vonalat bontják el Szentendrén, mert félő, hogy májusban és augusztusban újabb árhullámmal kell megküzdeni.

Négyezer egészségügyi alkalmazottat „talált” az Emmi a járvány második hullámára

Négyezer egészségügyi alkalmazottat „talált” az Emmi a járvány második hullámára

Nem mozdultak az álláspontok, Morawiecki Merkelnek is belengette a vétót

Nem mozdultak az álláspontok, Morawiecki Merkelnek is belengette a vétót

Már csőben van a Huawei P50 – nagy kérdés, mi lesz rajta

Már csőben van a Huawei P50 – nagy kérdés, mi lesz rajta