szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elutasította a Baranya Megyei Bíróság annak a prostituáltnak a keresetét, aki sérelmezte, hogy megbüntette az adóhivatal, mert nem rendelkezett vállalkozói igazolvánnyal és adószámmal - közölte a bíróság szerdán. A pert több hasonló követheti.

A prostituált azután fordult bírósághoz, hogy az APEH elutasította fellebbezését, amelyben kifogásolta, hogy őt és több társát egy, örömlányokra kiterjedő pécsi ellenőrzést követően ötvenezer forint pénzbírsággal büntették adószám és vállalkozói igazolvány hiánya miatt.

Az APEH szakemberei megállapították: a prostituáltak adókötelesek, munkájukhoz pedig szükségük van adószámra, valamint vállalkozói igazolványra. A keddi pécsi tárgyaláson az örömlány jogi képviselője ezzel szemben úgy érvelt, hogy a Magyarország által is aláírt New-York-i egyezmény szerint a hatóságok az örömlányokról nem vezethetnek nyilvántartást, a hivatal az adósszámmal azonban pontosan ezt teszi.

Mészár Róza, a megyei bíróság büntető kollégiumának vezetője elmondta, hogy a bíróság törvényesnek találta az adóhivatal eljárását és keddi ítéletében elutasította a prostituált keresetét. Az MTI bírósághoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy bár az ítélet precedensértékű, azt a közeljövőben több, prostituáltak által indított hasonló per követi.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Folk György (hvg.hu) Itthon

„Adószámot a fűárusoknak”

„Képviselőket képmutatók helyett, Minket ki képvisel, Adószámot a fűárusoknak” ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel vonult utcára vasárnap a Kedermag Egyesület felhívására körülbelül kétszáz tüntető, akik egy békés demonstráció keretében adtak hangot meggyőződésüknek, mely szerint a hazai politikusok nem hajlandók érdemben foglalkozni a drogkérdéssel.

hvg.hu Itthon

Születésnapunk is kiderül az adószámunkból

Ismét terjed az interneten az a függvény, amely excel-táblába írva egy lépésben kiszámítja születési dátumunkat az adóazonosító jelünk alapján. Nem átverés, a számok valóban többet árulnak el rólunk, mint azt gondolnánk. Mi derülhet még ki az adószámból, és vajon nem sérülnek-e személyes adataink az „adatszámológép” miatt?

Itthon

Magyar prostituáltexport

Budapesti "munkaközvetítő" cégekhez vezetnek a Firenzében magyar-olasz-norvég rendőrségi együttműködéssel leleplezett lányfuttató hálózat szálai. A bizonyítási eljárást nehezíti, hogy az eddigi adatok szerint a - gyakran csak alkalmi - prostituáltak önként jelentkeztek a jól fizető külföldi munkára.

Gazdaság

Rászáll az APEH az uniós adószámot használókra

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a korábbinál szigorúbban és részletesebben ellenőrzi az október 20-án esedékes általános forgalmi adó bevallásokat a közösségen belüli importálóknál és exportálóknál - közölte a Pénzügyminisztérium sajtóosztálya kedden.

Gazdaság

Augusztustól uniós adószámok

Az adóhivatalok - augusztus 1-15. között - a jelenlegi nyilvántartások alapján minden olyan adózónak megküldik az uniós adószámát, akiről tudják, hogy uniós tagországgal vagy csatlakozóval külkereskedelmet folytat - mondta Király László György, az APEH elnöke hétfőn.

hvg.hu Itthon

Jegyeket, bérleteket! Adószámokat?

Mikortól hajthatja be a BKV az APEH segítségével a pótdíjat? Mi kell ahhoz, hogy elkérhesse személyi igazolványunkat az ellenőr? Mennyibe kerül a bliccelés? Ennek járt utána a hvg.hu.

euractiv.hu Karrier

Állami fizetés a szakmával felhagyó idősebb prostituáltaknak

A spanyol kormány fizetést adna azoknak a prostituáltaknak, akik felhagynak az „ősi mesterséggel”. A munkaügyi és szociális miniszter, Jésus Caldera Sanchez-Capitan jelentette be a parlamentben: vizsgálják a lehetőséget, hogy havi 432 eurót (mintegy 109 ezer forintot) fizessenek azoknak az idősebb prostituáltaknak, akik abbahagynák eddigi tevékenységüket, de nem jutnak munkához.

Elkészült az első oltóanyag a koronavírus ellen, de lehet, hogy nem is működik

Elkészült az első oltóanyag a koronavírus ellen, de lehet, hogy nem is működik

Még nem fújták le a Genfi Autószalont, de közleményt adtak ki

Még nem fújták le a Genfi Autószalont, de közleményt adtak ki

Android a javából: mindenféle jót belepakolt új telefonjába a Sharp

Android a javából: mindenféle jót belepakolt új telefonjába a Sharp