szerző:
MTI

Nem sokkal 19 óra után szinte teljesen feloszlott a tömeg a labdarúgó NB I-ből kizárt Ferencváros Üllői úti székháza előtt, a népligeti aluljáró megrongálása miatt azonban este kilenc óráig nem áll meg a metró az állomáson.

Szerda 18 óra után mintegy három-négyszáz szurkoló jelent meg a Ferencváros Üllői úti székháza előtt, így tiltakozva a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottságának kedd esti döntése ellen, miszerint a csapatot kizárták az élvonalból.

Kezdetben nyugodt, csöndes, már-már gyászos hangulat uralkodott a Népligetnél, ezt követően pedig a Ferencvárost éltető, a kormányt, illetve Kisteleki István MLSZ-elnököt becsmérlő rigmusok törték meg a csendet.

"Mi ebbe nem nyugszunk bele!" - szólt a Fradi-tábor, miközben többen elállták a székház előtt a Hungária körút Lágymányosi híd felé vezető sávjait. A rendőrség kordont vont a Ferencváros Üllői úti székháza előtti útszakasz elé, így a tüntetők nem sokáig torlaszolták el a Hungária körút Lágymányosi híd felé vezető sávjait.

A közel négyszáz FTC-szimpatizáns a klub vezetőségének lemondását követelte. A vezetők közül elsőként Tepszics Ignác sportigazgató merészkedett ki a feldühödött szurkolók elé: "Higgyétek el, szeretünk titeket!" - mondta, ám ez csak olaj volt a tűzre, hiszen a fanatikusok áttörték az egyik kordont, és egy sörösüveggel kis híján eltalálták a sportvezetőt.

Ezt követően Boros Bánk Levente, a Ferencvárosi Szurkolók Szövetségének alelnöke mondott beszédet: "Minden legális eszközt meg kell ragadnunk, hogy eltávolítsuk azokat a személyeket, akik ide juttatták szeretett klubunkat. Úgy gondolom, egy ad-hoc bizottságnak kellene átvennie az irányítást, de ezek mindenképpen olyan személyek legyenek, akik ebben a percben is aggódnak a Ferencvárosért" - mondta, mire a szurkolók Nyilasi Tibor nevét kezdték skandálni.

A játékosokat Lipcsei Péter csapatkapitány képviselte: "Most kell igazán megmutatnunk! Ha fönt úgy gondolják, hogy az NB II-ben a helyünk, akkor ott kell bajnoki címet nyernünk! A Magyar Kupában is kettőzött erővel küzdünk majd és megmutatjuk, hogy igenis helyünk van a legjobbak között."

Tepszics Ignác ezt követően az MTI-nek elmondta: a csütörtöki elnökségi ülésén döntenek arról, hogy a csapat benevez-e az NB II-es bajnokságra. "A jelen állás szerint igen, ám továbbra is fenntartjuk azt az álláspontunkat, hogy az összes lehetséges fórumon be szeretnék bizonyítani, hogy az NB I-be tartozik a csapat."

Nem sokkal 19 óra után szinte teljesen feloszlott a tömeg a labdarúgó NB I-ből kizárt Ferencváros Üllői úti székháza előtt.

Néhány idősebb törzsszurkoló még beszélgetett a kialakult helyzetről, ám a többség elvonult. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának jelentése szerint a
népligeti metrómegálló aluljáróját megrongálták, ezért a szerelvények 21 óráig itt nem állnak meg.

Sokan az Üllői útról az esti, Magyarország-Horvátország barátságos vízilabda-mérkőzésre utaztak a Margitszigetre.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

A Vasas szívesen szerepel a Fradi helyett

A Vasas labdarúgócsapata vállalja az élvonalbeli szereplést. "A Vasas Futball Kft. meghozta döntését és bár hosszú mérlegelésre időt nem kaptunk, vállaljuk az NB I-es szereplést" - olvasható a Vancsa Miklós ügyvezető által aláírt szerdai, a klub honlapján közzétett közleményben.

MTI Itthon

Fradi: május 31. után minden döntés jogellenes

A zöld-fehér klub jogi képviselője szerint a licenszadó bizottság a szabályoknak megfelelően május 31-én megadta az engedélyt az FTC-nek. A dátum azért fontos, mert a klubok a következő szezonra, a döntés ismeretében kötik meg szerződéseiket, megállapodásaikat.

MTI Itthon

Nem döntöttek a Fradi és a Vác ügyében

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottságának hétfői ülésén többórás értékelés, elemzés után sem született döntés a Ferencváros és a Vác élvonalbeli rajtengedélyével kapcsolatban - tájékoztatott Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke. A testület kedden folytatja munkáját.

MTI Itthon

A Fradi nem indulhat az első osztályban, az UEFA-hoz fordulnak

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága kedden a késő esti órákig tartó tanácskozásán úgy határozott, hogy a Vác megkapja az élvonalbeli bajnokságban való induláshoz szükséges licencet, a Ferencváros azonban nem szerepelhet az első osztályban. a Fradi az UEFA-hoz fordul.

MTI Itthon

Hétfőn dől el a Fradi sorsa

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága szombaton ötórás tanácskozást követően úgy határozott, hogy hétfőn folytatja a Ferencváros és Vác licenckérelmének vizsgálatát, és akkor mindenképpen dönt a két klub rajtengedélyéről.

A Bálnán belül értékeli majd az eredményeket Orbán Viktor

A Bálnán belül értékeli majd az eredményeket Orbán Viktor

Kunhalmi: Nem biztos, hogy lesz közgyűlési többség Budapesten

Kunhalmi: Nem biztos, hogy lesz közgyűlési többség Budapesten

Folyamatosan nő a külföldi hallgatók száma Magyarországon

Folyamatosan nő a külföldi hallgatók száma Magyarországon

Fellázadtak a játékosok, világszerte bojkottra hívnak

Fellázadtak a játékosok, világszerte bojkottra hívnak

Kabrió dizájnterv készült a vadonatúj BMW X6 M-ből

Kabrió dizájnterv készült a vadonatúj BMW X6 M-ből

Előkerült Borkai Zsolt, ő is leszavazott

Előkerült Borkai Zsolt, ő is leszavazott