Felvásárolták a baseballütőket a pesti boltokban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Felvásárolták a baseballütőket a legnagyobb fővárosi sportáruházakban - derült ki az MTI szerdai körkérdésére adott válaszokból.

Az elmúlt napok budapesti tüntetéseiről készült televíziós felvételeken jól látható, hogy a rendőrökkel összecsapó fiatalok kezében baseballütő van. A CNN hírtelevízió egyik budapesti tudósításában azt mutatták, hogy egy fiatal egy elhaladó rendőrautóra csap baseballütővel.

A távirati iroda a legnagyobb budapesti sportáruházakat hívta fel. Ahol forgalmazzák ezt, a Magyarországon egyébként nem igazán ismert és elterjedt sportágban használt ütőt, mindenütt azt a választ adták, hogy az elmúlt napokban a teljes készletet felvásárolták.

Ezzel a sporteszközzel súlyos, akár halálos ütést is lehet mérni az emberre. A törvény az ütés hatását, erejét megnövelő eszköznek minősíti a baseballütőt és ezért a közbiztonságra fokozottan veszélyes eszköznek minősíti. 

Abban az esetben, ha a rendőrség ilyen eszközt talál valakinél közterületen, azonnal el kell koboznia és használója, tulajdonosa ellen büntetőeljárást kell indítani - közölte egy magát megnevezni nem óhajtó rendőri forrás a távirati irodával.