Fejbevertek kedd este egy magát igazoló újságírót is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kedd esti Köztársaság téri zavargásokban a már több tévéfelvételen látható operatőr mellett megsérült egy újságíró is. Kóré Károly a Stop.hu tudósítója mindvégig a „tűzvonalban” figyelte az eseményeket. Hiába mutatta fel újságíró igazolványát és kérte, hogy ne bántsák, ő csak tudósítani jött ki, a rohamrendőr gumibotjával fejbe verte őt. A sebet, amelyből két kisartériás vérzés miatt ömlött a vér az egyik fővárosi kórházban varrták össze.

A megsérült újságíró
© MTI
Bántalmazás miatt feljelentést és panaszt tesz holnap a rendőrségen ismeretlen tettes ellen az az újságíró, akit szerda hajnalban sebesített meg egy rohamrendőr a Nagykörút és a Baross utca sarkán. Az internetes portálnak tudósító Kóré Károly a hvg.hu-nak elmondta, hogy éjjel két óra tájékán már alig páran maradtak a tüntetők közül a körúton, mikor ez a számára érthetetlen esemény történt.

„A pajzzsal felszerelkezett rohamrendőrök fokozatosan szorították vissza az utcai harcosokat, mikor a söröző előtt állva azt a határozott utasítást kaptuk, hogy – „azonnal takarodjunk!” - meséli a kolléga. "Szóltam az egyenruhásoknak, ne bántsanak,  újságíró vagyok, mondják meg merre menjük, és elmegyünk. Erre az egyik azt felelte: – „az kit érdekel, takarodj!” –  és már le is sújtott a fejemre a gumibottal." - magyarázza Kóré, hozzátéve: hiába vette elő újságíró-igazolványát, nem érdekelte őket. A közelben lévő sörözőben dolgozók hoztak segítségül jeget a két kisartériás vérzés miatt csurom vér zsurnalisztának, míg a mentők a helyszínre érkeztek.