A Fidesz nem hisz Szilvásy bejelentésének

Utolsó frissítés:

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint régóta jól ismert szocialista szokás, hogy állítólagos szélsőséges csoportok veszélyével fenyegetnek. Hozzátette: ezekről a bejelentésekről később kiderül, semmilyen alapjuk nem volt. Korábban Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter azt állította, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok értesülései szerint szélsőségesek állami vezetők meggyilkolását tervezik. Ezért március 15-éig mindenképpen marad a kordon a Parlament előtt.

© Stiller Ákos
Szíjjártó emlékeztett arra hogy a kormány álláspontja a "vasfüggönyről" furcsa fejlődéstörténeten ment keresztül, először nem lehetett tudni a kordon okát, aztán egy "Gergényi-féle" intézkedésre hivatkoztak, most pedig szélsőséges csoportok veszélyével fenyegetnek. A szocialista kormány és Gyurcsány Ferenc számára a biztonsági kockázatot a gyülekezési jog, az emberek alapvető jogainak érvényesülése jelenti – idézte szavait az InfoRádió.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a Fidesz álláspontja továbbra is az, hogy a Kossuth tér lezárása törvény- és alkotmánysértő, ezért arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul intézkedjen. A politikus szánalmasnak és a szégyenteljesnek nevezte, hogy a kormány kordonok és az azonosító szám nélküli, sisakos rendőrök mögé bújik. Arra a kérdésre, hogy a Fidesz tervezi-e a kordon újbóli lebontását, Szijjártó Péter azt mondta:” ha eljön az ideje, cselekedni fogunk.”.

Szilvásy György a Nemzetbiztonsági Kabinet ülése után elmondta: a szakszolgálatok információi szerint szélsőséges csoportok be akarnak jutni a Parlamentbe, a „Kossuth tér megszerzésére”, a rendőrség erejének megosztására, és állami vezetők meggyilkolására készülnek. A szakszolgálatok a március 15-ei ünnepségek időszakában számítanak az erőszakos akciók csúcspontjára. A kormány ezért kezdeményezi az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának összehívását, hogy a helyzetről tájékoztathassák a parlamenti erőket

MTI/inforadio.hu