A móri vérengző tenyérlenyomata egyezik a postásgyilkoséval

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/HavariaPress

Kétségtelen tény, hogy Kaiser Ede ártatlan a móri vádpontban - mondta a vádlott ügyvédje kedden a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Dezső Antal elmondta: a nyomozóhatóság "már csak a bejelentés élét kívánja elvenni" azzal, hogy azt mondja, még további vizsgálatok szükségesek. Kifejezték álláspontjukat azzal, hogy gyanúsítottként hallgattak meg egy-két olyan személyt, akik semmilyen módon nem hozhatók összefüggésbe Kaiser Edével. Azt a tényt fejezték ki, hogy ők az elkövetők, nem pedig Kaiser Ede - tette hozzá. Mint mondta, ez "kihallható a nyomozóhatóság nyilatkozataiból" is.

Hangsúlyozta: soha nem is állították, hogy Kaiser Ede ártatlan, de a móri vádpont nélkül jóval enyhébb büntetésre számíthat. Ennek mértékével kapcsolatban hozzátette: ezt nem lehet megmondani, újra meg kell ítélni az összes többi bűncselekményt. Mint mondta, a vádirat is úgy volt összeállítva, hogy "igyekeztek bemutatni egy képzelt utat", hogy milyen úton jutott el a móri bűncselekményig az elkövető.

"Az, hogy arra hivatkozik a nyomozó hatóság, hogy nem ártatlan - ez rendben van, soha senki nem állította - de hát azért gondoljunk csak bele, hogy mi történt. Azért nem menthet fel senkit semmilyen felelősség alól" - fogalmazott. Dezső Antal megismételte: benyújtja a perújítási indítványt Kaiser Ede esetében.

Hajdú László vonatkozásában Kamarás Géza ügyvéd arról beszélt, hogy a Fővárosi Bíróságon jelenleg is folyamatban lévő ügyben nem tűztek ki tárgyalási határnapot, jelenleg egy hangtechnikusi szakértői véleményre vár a bíróság. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a zárkalehallgatási hanganyagból próbálják azonosítani, hogy egy Széchényi utca 5-ös számot említő mondatot Hajdú avagy zárkatársa mondott-e. Hozzátette: a védelem szerint indifferens, ki mondta ezt. Kiss Attila, Hajdú László másik ügyvédje arról beszélt, hogy ha bebizonyosodik az, hogy nem Kaiser és Hajdú követték el a móri bankrablást, akkor az ügyészségnek Hajdú folyamatban levő elsőfokú bírósági ügyében két lehetősége van. Az egyik, hogy ejti ezt a móri vádat, a másik pedig hogy a tárgyalás végén a perbeszédben indítványozza a vádlott felmentését e vádpont alól.

A Fővárosi Bíróság hétfőn idézést küldött ki Gy. Anitának és szüleinek, akik a vád szerint a móri perben alibit biztosítottak Kaiser Edének - erről Parti Ágnes, a vádlottak ügyvédje beszélt. A hamis tanúzás miatt ellenük indult büntetőperben a védő szerint Kaiser és Hajdú móri vádpontbeli ártatlanságának bebizonyosodása esetén szintén az lehetséges, mint Hajdú vonatkozásában. Vagyis az ügyészség vagy ejti a vádat, vagy a tárgyalás végén indítványozza felmentésüket.

A HavariaPress értesülései szerint elkészült az előzetes szakértői vélemény a múlt héten pénteken elfogott, a veszprémi postásgyilkosság elkövetésével és a móri mészárlással gyanúsított Nagy László elleni első közvetlen bizonyíték ügyében. Információk szerint a vizsgálat minden kétséget kizáróan kimutatta, hogy a férfi tenyérlenyomata megegyezik a móri bankrablás helyszínén talált, a bűnügyi technikusok által a helyszíneléskor rögzített tenyérlenyomattal. Ez az első közvetlen bizonyíték arra, hogy az azóta előzetes letartóztatásban lévő férfi részt vett a móri mészárlásban.