A Kossuth tériek megdicsérték a vandálokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Rendbontás nélkül véget ért kedd este 21 óra után a fővárosban a Kossuth téri tüntetés, ahol mintegy 300-an követelték árpádsávos és nemzetiszínű zászlót lobogtatva Gyurcsány Ferenc és kormánya távozását.

Miután a rendőrség hétfőn hajnalban újra megnyitotta az Országház előtti parkolót, keddtől egy hétig minden este tüntethetnek a Kossuth tériek. 

Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője azt mondta, a rendőrség azért bontotta le a téren a kordont, mert felismerte, hogy bármikor kitörhet olyan zavargás, ami "emberéleteket követelhet és vér folyhat a pesti utcákon". Az ügyvivő dicsérte azokat a rendzavarókat, akik március 15-én az Andrássy úton összetörték a telefonfülkéket és gyújtogattak, mert véleménye szerint megmutatták a kormánynak, hogy sürgősen távoznia kell. 

A tüntetők a rendőrség által 21 óra 30 percig tudomásul vett demonstráció befejezése előtt elénekelték a székely, illetve a magyar himnuszt, majd többször azt skandálták, "Gyurcsány, takarodj!", ezt követően többségük elhagyta a teret.