Kerékpárút a Tisza-tó mentén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Poroszló és Kisköre között európai uniós pályázati támogatással mintegy 350 millió forintból épült ki az új kerékpárút.

Az idegenforgalmi ágazat jelenleg a hazai össztermék (GDP) 8-9 százalékát adja, a kormány szándékai szerint ez az arány a közeljövőben 10 százalékra nő – mondta Újhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára.

A Poroszlót Kiskörével összekötő csaknem 23 kilométeres Tisza-tavi kerékpárút átadása alkalmából az államtitkár kifejtette: az idegenforgalom, a turizmus jelenleg 400 ezer embernek ad megélhetést. Az ágazat fejlesztésével azonban még több embernek nyújthat biztonságosabb egzisztenciát a jövőben, és ezáltal több hazai és külföldi vendég magasabb színvonalú szolgáltatásban részesülhet.

Újhelyi István tájékoztatása szerint az elmúlt év hasonló időszakához képest a turisztikai árbevétel 15,6 százalékkal, a vendégéjszakák száma pedig 13,8 százalékkal nőtt.

A vízi sportok, a vízparti üdülések, a horgászat mellett a Tisza-tavi régióban augusztustól a most átadott 23 kilométeres szakasszal együtt már 70 kilométer hosszú kerékpárút is várja az aktív kikapcsolódás kedvelőit. Átadták csütörtökön a poroszlói Fűzfa Pihenőpark csónak kikötőjét, valamint a tiszaörvényi Tiszavirág ártéri sétautat is.