szerző:
MTI

Hasiskender-ültetvényt találtak a vámosok jövedéki ellenőrzés során Zalatárnokon, egy osztrák férfi házánál - közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Zalaegerszegi Fővámhivatal munkatársai a családi háznál tartott jövedéki ellenőrzés során, az épület egyik helyiségében bukkantak a kábítószer-ültetvényre, melyről értesítették a rendőrséget. A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai a helyszíni szemlén a komplett fűtő-, öntöző- és szellőzőrendszerrel ellátott zárt helyiségben 115 tő, cserépben nevelt növényt foglaltak le, amely az elsődleges szakértői vélemény szerint hasiskender - mondta el Csizmazia Péter.

A házban lakó középkorú osztrák állampolgárságú férfit őrizetbe vették, ellene a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon kábítószerrel visszaélés miatt vizsgálatot indítottak.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Autó

Lökhárítóban csempészték a hasist

A Vám- és Pénzügyőrség nyomozói november 27-én bűnügyi információk alapján Pápán ellenőriztek egy harminc év körüli, magyar állampolgárságú férfi által vezetett Volkswagen Passat típusú személygépkocsit. A magyar rendszámú autó átvizsgálása során az első és hátsó lökhárítóba rejtve több, mint 13 kilogramm hasist találtak.

Itthon

Marihuána és hasis: továbbra sem szabad a gazda

A hétvégén tartott Kendermagbál drogfórumán, majd az SZDSZ vasárnapi sajtótájékoztatóján ismét sokan sürgették a marihuána- és hasisfogyasztás dekriminalizálását, sőt, a könnyű drogok szabad forgalmazását. A kormány ezt változatlanul visszautasítja.

MTI Itthon

Hasist csempészett, három év börtönt kapott a pécsi nő

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában annak a nőnek a büntetését, akit korábban három év börtönre ítéltek kábítószer-csempészetért, ugyanakkor megváltoztatta az elkövetett bűntett minősítését.

Világ

Tonnányi hasis egy Porschéban

Még a Porsche Cayenne-Turbo típusú terepjárója számára is túl soknak bizonyult 1,3 tonna hasis: az autó a nagy terhelés miatt egy körforgalomban felborult, amikor a gazdái éppen a rendőrök elől próbáltak egérutat nyerni.

MTI Plázs

A legnagyobb hasis- és kokainfogyasztók

Az amerikaiak állnak az első helyen a hasis és a kokain fogyasztásában annak ellenére, hogy törvényeik igen szigorúan büntetik a drogozást - tűnik ki a PLoS Medicine internetes tudományos folyóirat 17 országra kiterjedő felméréséből.

MTI Tech

Hasishoz hasonló anyagokat tartalmaz a csoki?

A csokoládé, pontosabban a benne lévő kakaó hasonló anyagokat tartalmaz, mint a hasis. Egy San Diego - i kutatócsoport szerint az anyagok nem alkalmasak a "valódi" kábulat előidézésére, de sokan tudják, hogy átmeneti közérzetjavulást igenis képesek előidézni.

Letartóztatták az Éjkirályt Norvégiában

Letartóztatták az Éjkirályt Norvégiában

Válaszolt a Hankook: csak úgy tűnik, mintha csökkenne a sztrájkolók szabadsága

Válaszolt a Hankook: csak úgy tűnik, mintha csökkenne a sztrájkolók szabadsága

Rajongók kérnék

Rajongók kérnék

Betonfalnak rohant egy autó Miskolcon

Betonfalnak rohant egy autó Miskolcon

Kiderült a balhé oka: nagyon összerúgta a port Zuckerberggel az Instagram két alapítója

Kiderült a balhé oka: nagyon összerúgta a port Zuckerberggel az Instagram két alapítója

Hajmeresztő álhírek terjednek a leégett Notre-Dame-ról, egyik durvább, mint a másik

Hajmeresztő álhírek terjednek a leégett Notre-Dame-ról, egyik durvább, mint a másik