Ingerült a Fidesz a közpénzek miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Fidesz szerint a "pofátlanság kategóriájába" tartozik, ami jelenleg a közpénzekkel történik, ezért az ellenzéki párt arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal állítsa le a kommunikációs kiadásokat, az autó- és bútorbeszerzéseket - mondta Ágh Péter, a Fidesz politikusa.

Ágh Péter emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő korábban azt ígérte, leállítja a központi igazgatás autó-, telefon- és bútorbeszerzéseit, valamint azokat a kommunikációs költségeket, amelyek nem állnak kapcsolatban az ország számára életbevágó döntésekkel.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint ennek ellenére tovább herdálják a pénzt, hiszen legutóbb például az derült ki, hogy az Állami Autópályakezelőnél 30 millió forintért vásároltak irodabútort, az Önkormányzati Minisztérium felügyelete alatt álló Váti Kht. pedig 198 millió forintért vett tartós bérletbe több tucat autót.

Ágh Péter elmondta: novemberben a Miniszterelnöki Hivatal 1,2 milliárdos keretszerződést kötött három társasággal kommunikációs és reklámcélokra, valamint nyilvánossá vált az is, hogy az Egészségügyi Minisztérium 116 millióért kezd pr-körútba, hogy megnövelik a négyes metró pr-kasszáját, és hogy 900 milliós szoftver intézi a minisztériumok személyzeti ügyeit.

Ágh Péter a Fidesz nevében felszólította a kormányt, hogy azonnal állítsa le a kommunikációs költségeket, az autó- és bútorbeszerzéseket.

A Kormányszóvivői Iroda közleményben azt írja, hogy a Fidesznek nincs érdemi válasza a válságra, ezért régi lejárt lemezekkel, és – a jelenlegi helyzetben szükséges összefogás helyett - továbbra is a politikai sárdobálással hajszolja saját népszerűségét.

"Az pedig már végképp arcátlanság, hogy a válságra való hivatkozással, a tényeknek fittyet hányva többek közt önkormányzati beszerzéseket, a válság kialakulása előtti közbeszerzéseket, vagy épp az uniós forrásból megvalósuló személyügyi fejlesztést kéri számon a kormányon" - olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményében.