Kommandósok fékezték meg a rendőrökre lövöldöző nőt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HavariaPress

Kommandósok fékezték meg azt a nőt, aki többször is kilőtt a lakásából az elővezetésére érkező rendőrök felé Debrecenben - értesült a HavariaPress.

A hajdúsági megyeszékhelyen élő asszonyt azért akarták elővezetni a rendőrök, hogy egy korábban elrendelt elmeorvos-szakértői vizsgálatra kísérjék. Amikor azonban a nő meghallotta, hogy az ajtaja előtt rendőrök állnak, egy gáz-riasztó pisztolyból kilőtt az ajtón. Ezt követően bezárkózott a lakásába és semmilyen kommunikációra nem volt hajlandó, és még a helyszínre hívott hozzátartozójával, illetve a a rendőrségi pszichológussal sem volt hajlandó szóba állni.

Mivel a nő reakciói kiszámíthatatlanok voltak, ezért a szakemberek a házban kikapcsolták a gáz és áramszolgáltatást, majd a megyei kommandósok szólították fel arra, hogy jöjjön ki a lakásból. Feleletként, egymást követően még háromszor adott le lövést a rendőrök irányába, kijönni viszont, a többszöri felszólítás ellenére továbbra sem volt hajlandó. Ezt követően a kommandósok a lakás bútorokkal elbarikádozott bejárati ajtaján és az erkélyajtón keresztül próbáltak meg bemenni a nőhöz, aki végül az erkélyajtóban álló rendőrök karjaiba vetette magát, és engedte, hogy a mentőszolgálat munkatársai további kezelésre a kórház pszichiátriai osztályára szállítsák.