Kormányszóvivő: Gyurcsány az irányhoz ragaszkodik, nem a konkrét intézkedésekhez

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök hétfőn javaslatot tesz a parlamentben az adó- és járulék-, valamint a szociális rendszer átalakítására, a nyugdíjrendszer megváltoztatására és a közjogi csomag elfogadására, de nem ragaszkodik ezek minden eleméhez, csak az irányukhoz és a nagyságrendjükhöz – közölte a kormányszóvivő vasárnap.

A benyújtandó törvényjavaslatok még formálódhatnak a jövő pénteken kezdődő további egyeztetéseken. A kormány megbeszélést kezdeményez erről a parlamenti pártokkal, a szociális partnerekkel, a civil szervezetekkel és mások mellett a Reformszövetséggel - hangsúlyozta Daróczi Dávid az újabb vasárnapi, soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette: az intézkedések célja, hogy a gazdaságot versenyképesebbé, és erősebbé tegye középtávon. A részletekről azonban nem kívánt beszélni. A kormányszóvivő megerősítette azt, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnök-kormányfő szavazást kért a javaslatcsomagról, amely egyhangú támogatást kapott az MSZP elnökségétől és a kormány tagjaitól is.