Két héttel eltolták Orbán évértékelését

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Március 6-án lesz Orbán Viktor évértékelő beszéde a korábban bejelentett február 20-a helyett; A kéthetes csúszást a Fidesz elnökének nemzetközi tárgyalásaival indokolta Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője.

Orbán szófelhői: ott van a nyelve hegyén
© wordle.net - hvg.hu

Immáron a tizenegyedik „országértékelő” beszédét tartja Orbán Viktor. Bár a Word szövegszerkesztő még nem ismeri fel a kifejezést, de a magyar nép már jól tudja, miről van szó. A Fidesz elnöke kétségtelenül műfajt teremtett. Az Orbán-híveknek olyan, mint az éves körmenet, a többieknek marad a találgatás és a kivesézés. Van apropónk, hogy felidézzük az előző szónoklatokat. Tovább a hvg.hu Orbán-beszédeket értékelő cikkéhez.
Ez már a második időpont-módosítás: először február 18-án, azaz most szerdán délután tartották volna a Fidesz elnökének tizenegyedik országértékelését, majd ez a dátum február 20-ra, péntekre módosult. Cser-Palkovics András szerdai közleményében ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy Orbán Viktor, az Európai Néppárt alelnökeként több nemzetközi tárgyalást folytat az elkövetkező napokban, így pénteken Lengyelországba látogat, ahol találkozik Donald Tusk miniszterelnökkel, majd vasárnap Bécsben előadást tart a Húsz évvel 1989 után című konferencián.

Mint írja, a pénzügyi-gazdasági válság nyomán elengedhetetlenné vált, hogy a közép-európai országok összehangolják intézkedéseiket, és megtalálják azokat a pontokat, amelyek mentén közösen lépnek fel az Európai Unió márciusi csúcsértekezletén. Orbán Viktor nemzetközi programjai miatt az országértékelő beszédre március 6-án, pénteken kerül sor.