Fizetéssel várakozás nélkül lehet bejutni a Pécsi Diagnosztikai Központba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Várakozás nélkül végzik el az MR-vizsgálatát a Pécsi Diagnosztikai Központban annak, aki hajlandó fizetni érte - írta keddi számában az Új Dunántúli Napló.

Az egyes vizsgálatok ára 10 ezer és 70 ezer forint között van, nem több, mint amennyit az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fizetne azok után az intézménynek. A központban mintegy félezren várnak MR-vizsgálatra, a nem sürgősséggel beutalt, most jelentkező beteg a legkorábban júliusra kaphat időpontot.

Németh Béla ügyvezető igazgató közlése szerint ennek oka az alulfinanszírozottság, melynek tükrében az eszköz- és anyagigényes szakmáknak jól meg kell gondolniuk, hogy hány beteget fogadnak. Ha túl sokat, csődbe is mehetnek. Ezért vállalják a hosszú várólistát, s teszik lehetővé azt, hogy aki akar, fizethessen a gyorsaságért.

A nagy értékű diagnosztikai vizsgálatok a legtöbb országban várólistákhoz kötöttek, ám a túl hosszúra nyúló várakozás nemcsak idegőrlő, hanem a beteg állapotának romlását is eredményezheti - olvasható a baranyai napilapban.