A feljelentett Molnár Oszkár még nem tesz feljelentést

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Molnár Oszkár nem véglegesen, hanem csak egyelőre állt el a feljelentéstől, mivel többen jelezték neki, hogy védett tanúként vállalnák a tanúskodást, legalábbis ezt állítja Baranyi Ferenc, az edelényi polgármester kabinetvezetője. A polgármestert ettől függetlenül az eddig nem bizonyított rágalmak miatt a szendrőládiak feljelentették.

Molnár Oszkár polgármester - a Fidesz országgyűlési képviselője - egy júniusi önkormányzati képviselő-testületi ülésen azt állította, hogy szendrőládi és laki roma asszonyok szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak. Ezért gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat. Molnár ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke és 360 társa tett feljelentést a polgármester szerintük a sérelmükre rágalmazást és becsületsértést követett el, ugyanis kijelentését nem támasztotta alá, általánosításával megrágalmazta a Magyarországon élő összes roma asszonyt azzal, hogy szándékosan ártani akarnának gyermekeiknek. Ezen kijelentésével a polgármester - a feljelentők állítása szerint - előítéleteket gerjesztett a szendrőládi és laki nőkkel szemben - áll a közleményben.

A polgármester azt állította, kijelentéseire bizonyítékai is vannak, és megteszi a feljelentést azok ellen, akik terhesen károsították magzatjukat. Azonban mind a bizonyítékok, mind a feljelentés elmaradt. A szeptember 22-ei Észak-Magyarországban megjelentek szerint - azt mondta: nem kíván feljelentést tenni a magzatukat károsító várandós nők ügyében. Utólag közölte, "egyelőre" nem kíván feljelentést tenni. Kabinetvezetője állítja, a korábban tanúként szóba jöhető személyek és azóta már sokan mások is jelezték neki: védett tanúként vállalnák a tanúzást.