Tatáig üldöztek egy albán bandát az M1-esen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az M1-es autópálya Bicske környéki töltőállomásától egészen Tatáig üldöztek a rendőrök egy koszovói albán tolvajokból álló csapatot. A három férfi közül kettőt őrizetbe vettek, egy elmenekült - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

A jobbkormányos, brit felségjelű autó a közelmúltban elkövetett több, az autópályán elkövetett lopásnál felbukkant már, s mindig az elkövetők által használt járműként került szóba - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ezért amikor a bicskei autópálya alosztály járőrei meglátták egy benzinkútról kikanyarodni, nyomban megkísérelték megállítani, hogy megtudják, kik az utasai. A sofőr azonban figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzést, s menekülni kezdett az autóval - tette hozzá R. Szabó Ágnes.

Az autó üldözésébe bekapcsolódtak a Komárom-Esztergom megyei rendőrök is, s összehangolt zárással igyekeztek segíteni az autópályás rendőröknek. Az üldözött kocsi végül Tatán, egy zsákutcában állt meg, miután vezetője kidöntött néhány oszlopot. A járműben utazó három férfi gyalogosan próbált menekülni. Közülük kettőt egy közeli étteremben elkaptak, harmadik társuknak viszont sikerült eltűnnie a rendőrök szeme elől.

Az elfogott két koszovói albánt a közelmúltban elkövetett három lopással hozták összefüggésbe. A csapat leginkább eurót zsákmányolt a külföldiektől - tájékoztatott R. Szabó Ágnes. Egyikükről kiderült az is, hogy nevet váltott, mivel hasonló bűncselekmény miatt korábban már eljárás alá vonták. Fejér megyében évente 15-20 úgynevezett "trükkös" lopás történik. A rendőrök az ünnepek előtt fokozottan figyelnek az autópályák és a parkolók biztonságára - hívta fel a figyelmet R. Szabó Ágnes.