Csapody cáfolta, hogy függetlenként indulna

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Csapody Miklós, az MDF fővárosi képviselőjelöltje vasárnap este az MTI-nek cáfolta azt a sajtóinformációt, hogy függetlenként indulna az országgyűlési választásokon. Arra a kérdésre viszont nem kívánt válaszolni, hogy visszalép-e hétfő délutánig.

A képviselőjelölt annak kapcsán reagált az MTI-nek, hogy az ATV híradója szerint Csapody Miklós úgy döntött, függetlenként indul. Csapody Miklós közölte: már kérte a televízió hírigazgatóját a hibaigazításra.
A Népszabadság szombaton azt írta: Csapody Miklós, aki nem került fel egyik listára sem, a választmányi ülésen bejelentette, hogy "kiszáll", ami azt is jelentheti, hogy az MDF nem tud budapesti listát állítani.
Csapody Miklós vasárnap este az MTI-nek azt mondta: nem lépett ki sehonnan. Úgy fogalmazott: "az MDF országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje vagyok". Arra a kérdésre, hogy visszalép-e hétfő délutánig, nem kívánt válaszolni. Amennyiben a képviselőjelölt úgy dönt, hogy visszalép, akkor az MDF-nek mindössze hét képviselőjelöltje marad, aki tisztán MDF-es színekben indul a fővárosban, ez pedig kevés a budapesti listaállításhoz.
Az MDF szombati országos választmányi ülését követően Makay Zsolt, a testület elnöke azt közölte az MTI-vel, hogy Dávid Ibolya pártelnök vezeti az MDF országos listáját, Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje pedig a budapesti lista élén áll.
Az országos lista első tíz helyén Dávid Ibolya mellett Herényi Károly elnökhelyettes, Kajdi József, az MDF kabinetvezetője, Makay Zsolt választmányi elnök, Pusztai Erzsébet pártigazgató, Karsai Péter elnökségi tag, Retkes Attila, az SZDSZ elnöke, Nagy Tamás, Somogyi Zoltán kampányfőnök és Juhász Zoltán szerepel.