Ma összeül a védelmi bizottság Esztergomban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A város polgármestere a Független Hírügynökségnek úgy fogalmazott, a lakosságot nem érték váratlanul a történtek, tudták, hogy az adósságok miatt lekapcsolhatják a közvilágítást. Este 6 órakor a képviselőtestületi ülés is lesz ez ügyben.

Mint ismert, a Tivi Kft. dolgozói azért szedték ki az utcai lámpák égőit a városban, mert a korábbi felújítások elvégzése után nem kapták meg a pénzüket. Energiatakarékossá alakították ugyanis a közvilágítást, a megspórolt pénzből kellett volna kifizetnie őket a városnak. Szerda este már kétszer akkora területen nem égtek az utcai lámpák, mint egy nappal korábban. Tétényi Éva szerint ezt a helyzet csütörtökre sem változott, annyit azonban sikerült elérni, hogy a lakosság figyelőszolgálatot szervezett. Ők pontos tájékoztatást adnak arról, hogy hol égnek a lámpák és hol nem. A polgármester hangsúlyozta: az iskoláknál, kórházaknál továbbra is van világítás.

A polgármester szerint a lakosságot nem érték váratlanul a történtek, tudták, hogy az adósságok miatt lekapcsolhatják a közvilágítást. Tétényi Éva elmondta, hogy a gáz-illetve telefonszolgáltatás is veszélybe kerülhet, de dolgoznak azon, hogy ezt megelőzzék.

Tétényi Éva korábban arról tájékoztatott, hogy kedden 80 millió forintot utaltak át a cégnek. Azt, hogy a szóban forgó összeg azóta megérkezett-e a kft-hez, továbbra sem tudják.

A megyei védelmi bizottság délután 3 órakor ül össze, hogy megtárgyalják, milyen módszerrel lehetne orvosolni a helyzetet, illetve döntenek arról, hogy kihirdetik-e a veszélyhelyzetet. Csütörtökön este 6 órakor a képviselőtestület is ülést tart ez ügyben.

Léber Gabriella, a Komárom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy az érintett területeken - a polgárőrséggel és a városőrséggel közösen - folyamatosan járőröztek, rendkívüli esemény nem törént.