MSZP: tegyen lépéseket a kormány a benzin és a gázolaj árának csökkentése érdekében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szocialista párt szóvivője, Török Zsolt felszólította a kormányt, haladéktalanul tegyen lépéseket annak érdekében, hogy alacsonyabb legyen a benzin és a gázolaj ára.

 Török Zsolt keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a drága benzin és gázolaj nemcsak az autóval közlekedőket érinti, hanem megjelenhet az élelmiszerárakban, az emberek mindennapjaiban.

A szocialista politikus azt javasolta a kormánynak, hogy engedje el a benzin és a gázolaj áfájának egy részét. Emlékeztetett arra: Varga Mihály ellenzéki politikusként - háromszáz forintos benzinár mellett - 2008 júniusában úgy nyilatkozott: a kormánynak igenis van lehetősége a probléma kezelésére és a jövedéki adó csökkentésére.

A szóvivő véleménye szerint a benzin és a gázolaj ára a kormány felelőtlen politikájának köszönhetően szökött az egekbe. Hozzátette: a nyersanyagára nem indokolja a magas árszintet, mivel míg 2008-ban 150 dollár volt a hordónkénti olajár, most 75 és 90 dollár között mozog. Ezzel összefüggésben felhívta a figyelmet arra, hogy a forint árfolyama viszont folyamatosan ingadozik.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a magas üzemanyagárakban a különadók is megjelennek.