Botrány a rádióban: újabb újságíró hallgatott el

Botrány a rádióban: újabb újságíró hallgatott el

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ma reggel 8 óra 15 perckor az MR1 180 perc című műsorában drámai fordulatot vett egy ártatlannak ígérkező riport. Bálint István műsorvezető a legálisan is beinduló csernobili turizmussal kapcsolatban kérdezte volna Jászberényi Sándor újságírót, aki azonban a válaszadás előtt kijelentette, hogy egy perces hallgatással szeretné kifejezni szolidaritását Bogár Zsolttal és Mong Attilával, illetve ezzel tiltakozna az új médiatörvény ellen - írja a Médiablog.

Mint azt a Médiablog megírta, Bálint István nem engedte, hogy vendége nyilvánosan hallgasson, Jászberényi pedig csak az egy perces csend után lett volna hajlandó válaszolni a neki feltett kérdésre. Rövid vita után megszólalt az MR1 szignálja, majd folytatódott a műsor - Jászberényi nélkül. (A felvétel a Médiablogról elérhető.)

Egy hete Mong Attila - Bogár Zsolt szerkesztővel közösen - tiltakozott csenddel a médiatörvény ellen ugyanebben a műsorban. Mong a következőket mondta a 180 percben reggel hat óra után: "Az éjszaka az Országgyűlésben elfogadták az új médiatörvényt. Az érvényben lévő törvény és a rádió szabályzata szerint hírhez véleményt nem fűzhetek, ezért a szerkesztővel, Bogár Zsolttal egyetértésben most egy percig inkább csendben maradok. Az új médiatörvény miatt tehát a 180 percből - egy perc csend."

Olvassa el, mit nyilatkozott Jászberényi Sándor a hvg.hu megkeresésére!

Hozzászólások