Bankjegyvizsgáló eszközök vásárlásához ad támogatást az MNB

Bankjegyvizsgáló eszközök vásárlásához ad támogatást az MNB

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A tudatos bankjegyellenőrzés elterjesztése érdekében programot hirdet a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a jegybank a kiskereskedelmi szektor számára nyújt támogatást UV-A/C bankjegyvizsgáló segédeszközök megvásárlásához; első lépésként az MNB a bankjegyvizsgáló eszközöket forgalmazó cégek jelentkezését várja.

Az MNB szerdai közleménye szerint jelenleg a hamis bankjegyek elleni védekezés egyik leghatékonyabb eszköze az UV-A és UV-C fénycsővel egyaránt rendelkező bankjegyvizsgálók használata, ezért indít programot a kiskereskedelmi szektorban ilyen készülékek beszerzésének támogatására.

A program első részeként a jegybank az UV-A/C-készülékeket forgalmazni szándékozó cégek körében keres partnereket. E cégek feladata lesz a készülékek értékesítése az MNB támogatását elnyerő kiskereskedők számára. A forgalmazói pályázatok benyújtásának határideje: 2011. május 9., a felhívás elérhető az MNB honlapján a www.mnb.hu/Bankjegy_es_erme/UV-AC menüpont alatt.

Az MNB ezt követően - várhatóan májusban - hirdeti meg pályázatát a kiskereskedők számára. A programban az UV-A/C-készülékek nettó kiskereskedelmi árának 60 százalékával (de készülékenként legfeljebb 20 ezer forinttal) támogatja a jegybank a kereskedőket. A támogatásra fordítható pénzügyi keret 50 millió forint.