Kiss Ernő a munkaügyi bírósághoz fordult

Kiss Ernő a munkaügyi bírósághoz fordult

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A munkaügyi bírósághoz fordult Kiss Ernő, volt XIII. kerületi rendőrkapitány, mert szerinte jogellenes volt, hogy nem ajánlottak fel neki egy másik, a képzettségének és a rendfokozatának megfelelő beosztást, miután eltávolították az állásából.

Kiss Ernő erről a Blikknek nyilatkozott, miután a Fővárosi Bíróság szerdán jogerősen kimondta, hogy jogszerű volt az elbocsátása. A lap csütörtöki cikke szerint a döntés értelmében nem kaphatja vissza rendőri állását a volt rendőrkapitány, aki felülvizsgálati kérelmet nyújt be, mert kitart amellett, hogy jogellenesen távolították el állásából. 

Kiss Ernő 2007. november 23-án hajnalban személygépkocsijával ittasan egy parkoló autónak ütközött. A balesetben további négy jármű is megsérült. Ezt követően hivatali felettesének azt állította, hogy kocsiját éjszaka ellopták, és nem ő okozta a balesetet, hanem az alteregója. Ekkor vezetői megbízatását - indokolás nélkül - visszavonta az országos rendőrfőkapitány - olvasható a cikkben. 

A dandártábornok azonban a munkaügyi bírósághoz fordult, mert szerinte jogellenes volt, hogy nem ajánlottak fel neki egy másik, a képzettségének és a rendfokozatának megfelelő beosztást. Közlése szerint akkor arra hivatkoztak, nincs ilyen. Kiss Ernő azonban azzal érvelt, hogy éppen megüresedett a VIII. kerületi rendőrkapitány helye, az jó lett volna neki. Szerdán viszont a bíróság úgy döntött, jogszerű volt az elbocsátása. "Megmondom őszintén számítottam erre. Nem hagytak szóhoz jutni az ítélet előtt. De nem adom fel, a meghurcolások ellenére igenis rendőr akarok lenni. Hiszem azt, hogy lenne helyem a szervezeten belül. Tudom, hogy szükség lenne a reformjaimra" - mondta Kiss Ernő a lapnak.

A Blikk azt is megírta: Kiss Ernőt 1994 májusában azért függesztették fel az Országos Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának vezetői állásából, mert ittasan vezette szolgálati gépkocsiját és azzal a Zugligeti úton egy fának rohant. Szintén ő volt az, aki 1998 novemberében vizelt a Teve utcai rendőrségi központ közelében. Akkor azzal védekezett, hogy túlhajszolt életvitele miatt feszültségoldó gyógyszert szedett - olvasható az újságban.