Feljelentést tesznek a Magyar Nemzet ellen Gyurcsányék

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Feljelentést teszünk a Magyar Nemzetben csütörtökön megjelent kimutatás miatt, melyet a lap a Szocialista Párt néhány tagjáról készített és személyes adatokat tartalmazott - közölte Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció Platform vezetője csütörtökön Szegeden.

A volt miniszterelnök, aki a Baloldali páholy elnevezésű rendezvényre érkezett a Tisza-parti városba, hogy az ország helyzetéről és az MSZP, valamint a Demokratikus Koalíció Platform terveiről tartson előadást, sajtótájékoztatóján elmondta: a napilap nem rendelkezhetne ilyen adatokkal, ez politikai bűncselekmény. A Magyar Nemzet birtokába került részletes tagnyilvántartásból az derül ki, hogy az ötezer főt sem éri el a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció tagjainak száma. Az újság részletesen ismerteti, hogy melyik megyében mennyi tagja van a platformnak.

Gyurcsány Ferenc közölte: úgy látja, hogy a magyar jobboldal változatos eszközökkel és rendületlenül támadja a szocialistákat. Vadásznak rájuk és kémkednek ellenük. "Ami eszköz van a kezünkben, használni fogjuk, hogy megüzenjük: nem olyan országban akarunk élni, ahol ezt megcsinálhatják". A "vehemens" támadást a politikus a Fidesz népszerűségvesztésének tulajdonította. Mint mondta „utoljára tíz évvel ezelőtt volt ilyen kevés támogatója a Fidesznek, mint most".

Az MTI kérdésére elmondta, baráti és kollegiális viszonya van Botka Lászlóval és Ujhelyi Istvánnal. A szegediek az elmúlt nyolc évre büszkék lehetnek, a város szebb lett, mint valaha, és átadták a Makó felé elkerülő utat. Abban, hogy a város sikeres, nagy szerepe volt Szeged polgármesterének, Ujhelyi Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének, és a szocialista képviselőknek. "Úgy tekintek Botka Lászlóra, mint akinek ragyogó karriere lesz a magyar politikában, megvan hozzá minden tehetsége és képessége." Arra az újságírói kérdésre, hogy akár Orbán Viktor ellenfele is lehetne-e, úgy válaszolt, "a képzeletünk határtalan".

A Demokratikus Koalíció Platform vezetője mintegy 300 szimpatizáns előtt tartott előadást az ország helyzetéről valamint a jövőbeli tervekről. Közben a Jobbik helyi szervezete demonstrációt szervezett a politikus ellen. A csaknem félszáz tüntető dobokkal kísérve és kihangosítóval skandálta, hogy "Gyurcsány takarodj", valamint azt, hogy "hazaáruló!". Néhány transzparens is előkerült, egyiken például a "Hol a pénzünk? Vissza a lopott vagyont!" felirat állt.