Sztrájkolnak a Malév gazdasági dolgozói, nincs fennakadás a légiközlekedésben

Sztrájkolnak a Malév gazdasági dolgozói, nincs fennakadás a légiközlekedésben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Egyórás figyelmeztető sztrájkot kezdtek csütörtökön 13 órakor a Malév Zrt. gazdasági alkalmazottai a Gazdasági Szakemberek Szakszervezetének (GSZSZ) felhívására, mert a bértárgyalásokon nem sikerült megállapodni, de a Malév forgalmában a munkabeszüntetés nem okoz fennakadást.

Kozek Adolfné, a GSZSZ elnöke az MTI-vel közölte: a tárgyalásokon a bérre is visszaható pontokban nem sikerült megállapodni. A GSZSZ a Malév legkisebb szakszervezete, az elnök korábbi közlése szerint az üzemi tanácsi választásokon 13 százalékot értek el. 

Róna Márta, a Malév kommunikációs vezetője az MTI kérdésére a sztrájk kezdetén elmondta: a munkabeszüntetés nem okoz fennakadást a légitársaság forgalmában. A bértárgyalások újabb megbeszélése egyébként éppen a sztrájk megkezdése óta folyik.

A Malév kommunikációs vezetőjének beszámolója szerint a szakszervezeti vezető 20-25 embernek ad tájékoztatást a figyelmeztető sztrájk alatt.

Kozek Adolfné, a GSZSZ elnöke a tárgyalások befejezése után az MTI- kérdésére elmondta: nem sikerült megállapodni a munkáltatóval a béremelésről. A szakszervezet a személyi jövedelemadó-változás miatt áltagosan fejenként 30 ezer forint béremelést kér a Malév menedzsmentjétől. A vezetők viszont azzal érvelnek, hogy erre nincs forrás. A szakszervezeti elnök tájékoztatása szerint "visszamennek a tagsághoz", hogy a lehetőségeket ismertessék és a további tárgyalásokra kialakítsák az álláspontjukat.