Somoskőújfalu: két polgármesterjelölt indul az időközi választáson

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két polgármester és 21 képviselőjelölt indul a június 26-ra kiírt időközi önkormányzati választáson a Nógrád megyei Somoskőújfaluban. Az időközi voksolást azért tartják, mert április18-án feloszlatta magát az önkormányzat, miután a képviselők kimondták, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel.

Lovas László, a helyi választási bizottság elnöke az MTI-nek szerdán elmondta: két független polgármesterjelölt lesz Tóth László és Tomka István személyében. A választáson valamennyi, októberben megválasztott képviselő újraindul, de öten képviselőjelöltként, Tomka István, aki szintén képviselő a faluban, csak polgármesterjelöltként.

Lichner András független polgármester nincs az aspiránsok között, noha az önfeloszlatás estéjén még azt közölte az MTI-vel, hogy újraindul. Tavaly októberben hárman pályáztak a posztra, a másik két jelöltre ezúttal is lehet szavazni.

A függetlenként induló Tomka István jelenleg a Fidesz-KDNP képviselőjeként dolgozik a testületben, ő 2010 októberében polgármester- és képviselőjelölt is volt.