Kétmillió forintot vett el áldozatától a pilismaróti lövöldöző

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Kétmillió forintot vett el áldozatától az a 22 éves, bajóti illetőségű férfi, aki a múlt szerdán két lövéssel életveszélyesen megsebesítette a másik férfit a Pilisszentkereszt és Pilismarót közötti erdei úton.

Hablicsek Nikoletta, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a gyanúsított az interneten hirdetett eladásra autót. Így került kapcsolatba a 33 éves férfival, akit az adásvétel lebonyolítására hivatkozva az erdei útra csalt. Az áldozatnak ott azt mondta, hogy a gépjárművet egy ismerőse fogja hozni. Egy idő után a vevő megunta a várakozást és el akart menni, ekkor dördült el a két lövés, mindkettő a hátán találta el az áldozatot. A tettes ezután elvette a másik férfitól a vételárat, a kétmillió forintot és elmenekült.

Az életveszélyesen megsérült férfinak még volt annyi ereje, hogy mobiltelefonon értesítse az egyik hozzátartozóját, az riasztotta a mentőket. Jelenleg a sérültet egy fővárosi kórházban ápolják, állapota kielégítő.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, s két nap múlva, múlt pénteken el is fogták a gyanúsítottat, aki beismerő vallomást tett. A férfit hétfőn a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A lakásában tartott házkutatás során előkerült a bűncselekménynél használt fegyver és a kétmillió forint nagy része is - mondta Hablicsek Nikoletta.