Indexes lesz az Origo új főszerkesztője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Távozik az Origo portál főszerkesztője, Weyer Balázs és az Origo.hu híroldal főszerkesztője, Nádori Péter - tudta meg a hvg.hu. A változást ma jelentették be a híroldal munkatársainak. Értesüléseink szerint Gazda Albert, az Index lapszerkesztője igazol át az Origóhoz.

Weyer Balázs és Nádori Péter is október elsejével távozik, mindketten közös megegyezéssel hagyják el a céget - idézi a Médiapiac a változásokról kiadott közleményt. A Népszabadság úgy tudja, hivatalosan közös megegyezéssel bontják fel a szerződésüket, de menesztették a két vezetőt.

Weyer Balázs és Nádori Péter a portál indulását előkészítő csapat tagjaként, 1997-ben kezdte meg a munkáját az Origónál. Az alapító főszerkesztő, Nádori Péter hosszabb kitérő után, 2008-ban tért vissza a céghez, míg Weyer Balázs 2000 óta folyamatosan a portál tartalmi és üzleti vezetőjeként, a cégvezetés tagjaként tevékenykedett.

"Nagyra értékelem mindazt, amit a két szakember 14 év alatt az Origóért tett, és különösen köszönöm az elmúlt másfél évet, aktív munkájukat a hírportál megújításában" - kommentálta távozásukat Vaszily Miklós vezérigazgató. Hozzátette: a velük elindult megújulást kívánják folytatni, az új vezetők személyéről azonban még nincs döntés.

A hvg.hu értesülései szerint Gazda Albert, az Index lapszerkesztője igazol az Origóhoz, bár egyelőre nem tudni, kinek a helyét veszi majd át. Úgy tudjuk, Gazda az Index belső levelezésében is megerősítette a hírt. Korábban az Index gazdasági és sportrovatát is vezette, és ő az egyik alapítója a Művelt alkoholista című borblognak is.

Hozzászólások