"Hazugságokat ismételget": Bajnai beperli Budai Gyulát

"Hazugságokat ismételget": Bajnai beperli Budai Gyulát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Bajnai Gordon volt miniszterelnök személyiségi jogi pert kezdeményez Budai Gyula ellen és helyreigazításra szólítja fel a Magyar Nemzetet.

Bajnai Gordon titkárságának hétfői közleménye szerint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos "személyes elfogultsággal és politikai megrendelésre cselekszik". "Elfogult, hiszen egy másik ügyben már kártérítési perben áll Bajnai Gordonnal. Valamint politikailag motivált, hiszen a jogerősen is cáfolt rágalmak ismételgetésének egyértelmű célja Bajnai Gordon lejáratása, személyének besározása" – közölték.

A közlemény szerint Budai Gyula "bíróság által jogerősen megállapított hazugságokat ismételget, ezzel nem véve tudomást a magyar igazságszolgáltatásról". "Bár Budai Gyula a rá bízott lejárató kampányt úgy hajtja végre, hogy közben a mentelmi joga mögé bújik, a hamis vádakkal illetett Bajnai Gordon személyiségi jogi pert kezdeményez vele szemben, a Magyar Nemzetet pedig helyreigazításra szólítja fel" – írják a közleményben.

Budai Gyula
©

Azt is hozzáteszik, hogy Budai Gyula kormánybiztos "ún. vizsgálatának" eredményei, és az azok alapjául szolgáló, a Magyar Nemzet mai számába közölt "újrahasznosított" rágalmak a Hajdú-Bét-üggyel kapcsolatban olyan állításokat tartalmaznak, amelyek megalapozatlanságát a bíróság több jogerős ítélete is kimondta már.

"Többek között Bajnai Gordon rágalmazói valótlanul állították, hogy 1999-ben az általa vezetett Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett (a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél). Valótlanul állították, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak valótlanul állították, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával" – olvasható.

Az üggyel összefüggő egyéb eljárásokban a bírósági ítélet jogerősen kimondta azt is: a Magyar Nemzet valótlanul állította, hogy a Hajdú-Bét Rt. fizetésképtelenné válásakor 25,1 milliárd forintnyi eurót bízott volna a Wallis Rt-re; legfőképpen pedig valótlanul állította azt, hogy a Wallis keresett volna az állítólagos ügyleteken a Hajdú-Bét pedig vesztett.

"A hazugságok az idő múlásától és kormányváltástól sem lesznek igazsággá" – teszik hozzá Bajnai titkárságán.