Semjén Slotáról: zárva volt a detoxikáló

Semjén Slotáról: zárva volt a detoxikáló

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormányfő helyettese szerint valószínűleg annak tudható be Jan Slotának, a Szlovák Nemzeti Párt elnökének a magyar állampolgársági törvénnyel kapcsolatban tett csütörtöki nyilatkozata, hogy a szlovákiai orvossztrájk miatt zárva volt a detoxikáló.

Jan Slota szerint nem Szlovákia, hanem Magyarország az, amely kiélezi a szlovák-magyar kapcsolatokat. A nacionalista szlovák politikus csütörtökön Semjén Zsolt nak, a magyar kormányfő kereszténydemokrata helyettesének előző napi televíziós nyilatkozatára reagált, amely szerint Szlovákiának előbb vagy utóbb vissza kell vonnia a magyar állampolgársági törvény kapcsán hozott ellentörvényét.

Slota kijelentette: Semjén Zsoltnak szégyellnie kellene magát, s ráadásul összekeveri a realitásokat a saját benyomásaival. "Nyilatkozata csak azt bizonyítja, hogy nem Szlovákia torpedózza meg a szlovák-magyar kapcsolatokat, hanem a magyar kormány és a parlament, amelyek kinevetik a nemzetközi törvényeket, kapcsolatokat és az Európai Unión belüli normális kultúrát" - állítja Slota nyilatkozatában.

Semjén Zsolt
©

"A magyar parlament által a kettős állampolgárságról elfogadott törvény és azok a tények, amelyeket ez magával hoz, még a be nem avatottat is ahhoz (a felismeréshez) kell hogy vezessék, hogy a magyar politikai vezetők tevékenysége jelenleg megegyezik a náci kamarilla tevékenységével a harmincas évekből - a Szudéta-vidék elfoglalása, a második világháború kezdete... Szlovákiának egyszerűen ellentörvénnyel kellett reagálnia" - olvasható a dokumentumban, amelyet a közszolgálati TASR hírügynökség hozott nyilvánosságra.

Semjén Zsolt az m1 Ma reggel című műsorában szerdán azt mondta, Szlovákiának előbb vagy utóbb vissza kell vonnia a magyar állampolgársági törvény kapcsán hozott ellentörvényét.

Akármilyen színű kormány jön az előre hozott választások után, előbb-utóbb vissza kell vonni, mert ez Szlovákia számára is tarthatatlan - emelte ki a miniszterelnök-helyettes. Hozzátette: a jogszabályt bár ellenünk találták ki, de egy csomó olyan szlovákot is érint, akinek semmi köze a magyar ügyhöz. Példaként említette azokat a szlovákokat, akik Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban dolgoznak, évek óta ott élnek, megkapták az ottani állampolgárságot, és most elveszik tőlük a szlovákot.