Barroso-levél: Deutsch Tamás most sem tett lakatot a szájára

Barroso-levél: Deutsch Tamás most sem tett lakatot a szájára

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Deutsch Tamás nem hagyta ki a lehetőséget, hogy a Twitteren reagáljon az Európai Bizottság elnökének Orbán Viktorhoz írt levelére. A fideszes EP-képviselő szerint ilyen, amikor " egy virtigli européerből előtör a fiatalkori szélsőbalos aktivista".

"Ilyen, amikor egy virtigli européerből előtör a fiatalkori szélsőbalos aktivista, aki Brüsszelből Moszkvát szeretne" - reagált Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kedden dajcstomi néven futó Twitter-oldalán az Európai Bizottság elnökének Orbán Viktorhoz írt levelére.

"Barroso úr néppárti politikus (...) Az Európai Bizottság elnökének az Európai Parlament választotta meg nagy többséggel, az Európai Néppárt frakciójának teljes támogatásával. Én is rá szavaztam" - írta az Origo érdeklődésére Deutsch, de hozzátette, nem ért egyet azzal a magatartással, amely szerinte a magyar miniszterelnöknek írt levélben testet ölt. "Nagyon nem értek egyet, éppen azért, mert párttársak vagyunk" - írta az EP-képviselő.

A levélről az Origo számolt be a legrészletesebben, a lap szerint ugyanis José Manuel Barroso a személyes hangvételű levélben a jegybankról és a pénzügyi stabilitásról szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel a magyar miniszterelnökötAz Európai Bizottság MTI által megkérdezett szóvivője nem kívánt részleteket közölni a levél tartalmáról.

©

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője korábban szintén megerősítette, hogy a kormányfő levelet kapott az Európai Bizottság elnökétől, de ő sem közölt részleteket, csupán annyit tett hozzá, hogy természetesen Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos rendben válaszlevelet fog küldeni.

Később a brüsszeli szóvivő annyit elmondott, hogy a levélben valóban a központi bank függetlenségével kapcsolatos aggodalmakról van szó. Hozzátette: a bizottság tudatában van annak, hogy a magyar sajtóban számos értesülés megjelent a küldemény szövegéről, ezek valóságtartalmáról azonban nem kívánt - mint fogalmazott - "spekulálni".

Giró-Szász András kormányszóvivő újságírói érdeklődésre csak annyit mondott kedden, hogy Orbán Viktor valóban kapott egy levelet José Manuel Barrosótól, amelyre a miniszterelnök a szokásos rendben válaszol majd. A levél tartalmával kapcsolatban csak Barroso elnök adhat felvilágosítást - közölte a szóvivő, hozzátéve: mivel a levelet nem neki írták, nem is olvasta, így a levél hangulatáról sem tud beszámolni.