A Jobbik szerint Gyurcsányék ellopták az ötletüket

A Jobbik szerint Gyurcsányék ellopták az ötletüket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fővárosi Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy "a kufárok és privatizátorok utódpártja", a Demokratikus Koalíció saját ötlet híján a Jobbik által megfogalmazott szakmai javaslatot sajátjaként állítja be - írta közleményében a Jobbik fővárosi képviselője, Czeglédi János.

"A közvélemény-kutatások alapján még a parlamenti küszöb közelében sem tanyázó – ennek ellenére hatalmas médiahátszéllel működő – gyurcsányisták ugyanis pofátlanul lenyúlták a Jobbik január 19-én benyújtott törvénymódosító javaslatát" - írta közleményében a képviselő.

©

A párt szerint ellopott javaslat a BKV-jegyeket és bérleteket terhelő 27 százalékos áfa 5 százalékosra csökkentését tanácsolta a hiányzó 21 milliárd forint előteremtéséhez, amellyel elkerülhetővé vált volna a Jobbik által elutasított budapesti útdíj esetleges bevezetése.

"A Jobbik felkéri a Demokratikus Koalíció illetékeseit, hogy amennyiben nincs saját szakmai javaslatuk, akkor inkább hallgassanak bölcsen, s ne mások indítványait lopják el. A Jobbik ugyanis nem hagyja, hogy bárki megvezesse a közvéleményt" - tette hozzá a párt képviselője.