Tilos tüzet gyújtani Borsodban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Azonnali hatállyal általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el az illetékességi területén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetőjének javaslatára, mert megnőtt errefelé a szabadtéri tüzek száma.

A kijelölt tűzrakóhelyeken is tilos tüzet gyújtani, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

Az erdőben kirándulóknak, a mezőgazdasági területeken dolgozóknak, a közúton és vasúton utazóknak fokozottan ügyelniük kell arra, hogy égő cigarettacsikket ne dobjanak el. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el – mondta Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője szerint országszerte több mint háromszáz, szabadtéren keletkezett tűzhöz riasztották szombaton a tűzoltókat. Az elmúlt napokban országszerte nőtt a szabadtéri tüzek száma, ami összefüggésbe hozható a tavaszi kerti munkálatokkal – mondta vasárnap Hajdu Márton.