Még a megvágott keretszámok sem kaszálták el a Corvinust

Még a megvágott keretszámok sem kaszálták el a Corvinust

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
eduline.hu

Hiába csökkentette 95 százalékkal a gazdasági alapszakok állami ösztöndíjas helyeinek számát a kormány, a Corvinus Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola így is felkerült a tíz legnépszerűbb felsőoktatási intézmény listájára. Pedig az üzleti képzéseken – köztük a tavaly több mint tízezer jelentkezőt vonzó gazdálkodási és menedzsment szakon – szeptembertől csak fizetős formában lehet majd tanulni.

„Ebben bíztam akkor, amikor kiderült, hogy az egész országban mindössze 250 államilag finanszírozott helyet kaptak a gazdasági alapképzések, és ebből 75-öt mi” – így kommentálta a 2012-es jelentkezési adatokat Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora. Az Oktatási Hivatal hétfő este – a megszokottal ellentétben nem sajtótájékoztatón, hanem közleményben – hozta nyilvánosságra az idei felvételi legnépszerűbb alap-, osztatlan és mesterképzéseinek, valamint intézményeinek listáját.

Ahogy az előző években, úgy idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarára jelentkeztek a legtöbben, az azonban valószínűleg még a Hoffmann Rózsa vezette oktatási államtitkárságot is meglepte, hogy a népszerűségi lista második helyezettje – az első helyes jelentkezések alapján – a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara lett.

©

A cikk folytatását az Eduline oktatási oldalon olvashatja el.