Melegedni kezd az idő, de még eshet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
met.hu

Folyamatosan melegszik az idő a következő napokban, de eső, zápor is hullhat még, és a szél is megerősödhet többfelé. Pénteken 21 fok is lehet már napközben.

Szerdán a Tiszántúl keleti felén továbbra is sok lesz a felhő, ott helyenként eső is lehet, másutt hosszabb időszakokra is felszakadozik a felhőzet. Az északi szél keleten még többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között valószínű.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, de csak néhol alakulhat ki zápor. A szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. Éjszaka 4, 9 fokig hűl le a levegő, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Pénteken napközben változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A déli, délnyugati szél időnként megerősödik. A csúcshőmérséklet 17 és 21 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.