130 ezerért vette szakdolgozatát egy katolikus főiskola TO-vezetője?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Százharmincezer forintért vette szakdolgozatát a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola tanulmányi osztályának vezetője egy feltört levelezés alapján - számolt be a delmagyar.hu. Az intézmény rektora még nem akart nyilatkozni, és a TO vezetőjét sem érték utol.

Százharminc ezer forintért vásárolta szakdolgozatát a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola tanulmányi osztályának vezetője - írja a delmagyar.hu a galferences blogra hivatkozva. Skamla Gábriel maga is hallgató, a hallgatói önkormányzat alelnöke, emellett az év eleje óta ő a tanulmányi osztály vezetője is. A blog közölte a Skamla Gábriel feltört postafiókjából származó leveleket.

"Bízva a további sikeres együttműködésbe szeretnék rendelni egy szakdolgozatot. Téma: A magyar milléniumi emlékművek. Ezeknek az emlékműveknek áttekintése, bemutatása. (...) Terjedelem: 50 oldal irodalomjegyzék, melléklet nélkül. Határidő kb.: december 30-ka (előreláthatólag, lehet még belőle január 15 is) Érdekelne ennek a projektnek az ára valamint a fizetés ütemezése?!" – írta a tanulmányi osztályvezető tavaly október 11-én egy Nóra nevű bérszakdolgozat-írónak.

A szakdolgozatíró még aznap válaszolt: „Megkaptuk a pénzt, köszi, Zsuzsa hamarosan küldi a komplett anyagot. A modulháló elkészítését 5e Ft-ért vállalná. (Nekem azt mondta, hogy vmi előadás anyagát készítette el ingyen.) Amiről pedig legutóbbi leveledben érdeklődtél, 130e Ft lenne, ha másfeles sortávval értendő az 50 oldal. Fizetési ütemezés elméletileg ua., mint az előzőnél: előre 30%, dolgozat felénél 20, és a végén a maradék 50. De ha neked így nem jó, persze rugalmas vagyok."

A blogon szó van Skamla Gábrielnek a Kárpát-medencei keresztény tudományos diákköri konferenciára készült dolgozatáról, ami a kiszivárogtatók szerint a szakdolgozathoz hasonlóan „nem a saját erejéből készült". A tudományos diákköri dolgozatról (tdk) Skamla Gábriel is ír egy levelében: „Jól vagyok, az éjszaka aránylag ideges voltam. Végül is a citromailt szerintem nem törték fel. A tippnetes, gfhf-es és gmailes fiókomat törték fel. (...) Hát gondolom azt szeretnék bizonyítani, hogy vásároltam a tdk dolgozatomat, meg hogy egyéb sáros ügyeim is voltak. Próbálok higgadt és nyugodt maradni, bár nem egyszerű."

A hittudományi főiskola feljelentést tett az elektronikus postafiókok feltörése miatt. Bartucz Katalin, a Szeged-Csanádi Egyházmegye sajtóreferense közölte: Kozma Gábor rektor egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyben.