Árok Kornél pártja is indul Tiszavasváriban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt (SZEM) indul az október 28-ai tiszavasvári időközi önkormányzati választáson, a párt polgármester-jelöltet és képviselőjelölteket is állít - jelentette be vasárnapi budapesti évadnyitó politikai nagygyűlésükön a pártelnök.

Árok Kornél a Clark Ádám téren felállított színpadon a mintegy száz jelenlévő előtt egyebek mellett arról beszélt, a párt júliusi megalakulása óta folytatnak tagtoborzást, és mint mondta, ennek eredményeként már gyökeret eresztettek több megyében és nagyvárosban is.

A pártelnök a rendezvényen bírálta a kormányzat szerinte "elképzelés nélküli, kapkodó, a jogállamiságot semmibe vevő, szűk (...) csoportok érdekeit előtérbe helyező politikáját".

Árok Kornél szerint a Fidesz végérvényesen megszegte a szövetséget az emberekkel, és méltatlanná vált a magyar választók bizalmára. Úgy látja, ma Magyarországon az emberek többsége félelemben él, és nap mint nap azzal szembesülnek, hogy újabb terheket ró rájuk a kormány. Azt hangoztatta, kiszámítható gazdasági környezetre van szükség Magyarországon, mert szavai szerint ez az alapja mindennek. Arról beszélt, változásra van szükség a politikai életben, azonban, mint mondta, tudomásul kell venni, hogy az ország már soha nem lesz olyan, mint 2010 előtt.

A SZEM párt július 7-én alakult meg Árok Kornél (a tűzoltók szakszervezetének korábbi elnöke, a Szolidaritás volt társelnöke) elnökletével; akkor azt közölték: szövetséget kínálnak mindazoknak, akik egyetértenek abban, hogy ma Magyarországon hiányzik a társadalmi igazságosság, a szegénységet és az elmaradottságot fel kell számolni. Az új politikai tömörülés célja az érdekképviseletek szerepének helyreállítása, a bérből és fizetésből élő emberek érdekeinek képviselete.