Mesterházy: így is, úgy is meg fogjuk verni a Fideszt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A szocialista párt elnöke szerint az MSZP meg fogja verni a Fideszt a választásokon. Ilyen regisztrációval, olyan választójogi rendszerrel, így is, úgy is meg fogjuk verni a Fideszt - fogalmazott Mesterházy Attila vasárnap Győrben egy sajtótájékoztatón.

Az előzetes választási regisztrációval kapcsolatban a politikus úgy fogalmazott: látható módon fogy a Fideszen belül is a győzelembe vetett hit és önbizalom. Nem tudnak érveket felhozni amellett, miért van szükség erre a megoldásra, miközben van az országban egy működő választói nyilvántartási rendszer, amely alapján 22 év óta zökkenőmentesen bonyolították le a voksolásokat – tette hozzá.

"Regisztrációval vagy anélkül, ugyanúgy a magyar nép el fogja zavarni a Fideszt, ahogy eddig egyébként minden, hazugságra épülő politikai hatalmat is elzavart a történelem során" - jegyezte meg a pártelnök.

Kiemelte: a következő választásokra készülve el akarják kerülni a szocialisták 2006-os hibáját, hogy "mondunk valamit választási program címén a választóknak, aztán kormányprogramként mást csinálunk". De azt is - tette hozzá -, amit Orbán Viktor csinált 2010-ben, amikor "semmit nem mondott, semmilyen programot nem adott a magyar választóknak, és ehhez képest még azokat az érzéseket sem tudta beteljesíteni, amiket felkeltett a választási kampány során".

Mesterházy Attila beszámolt arról, hogy végéhez közeledik a párt Kelet-Magyarország programjának megalkotása, valamint indul a Nyugat-Magyarország stratégia készítése is. Ennek részeként október 4-5-én tart kihelyezett ülést a szocialista párt országgyűlési képviselőcsoportja.

Helyi ügyekről szólva kitért arra is: két-három héten belül eldöntik, hogy polgári vagy büntetőjogi lépéseket tegyenek az Audi logisztikai parkjával kapcsolatos telekügy miatt. Megfogalmazása szerint azzal, hogy "üveggyöngyökért" megvették a létesítmény leendő helyét, tetemes összeggel "verték át" az eladókat, és veszélybe sodorták a beruházást.