Kibukott a Fidesz-frakció az Origo miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője és György István főpolgármester-helyettes is határozottan cáfolta az MTI-nek nyilatkozva, hogy egyeztettek volna az MSZP-vel a főpolgármester jogköreit illetően.

Az Origo csütörtökön azt írta, kiéleződött a fővárosi fideszesek és Tarlós István konfliktusa. A lap információi szerint a Fidesz az MSZP-vel is hajlandó lett volna összefogni Tarlós István főpolgármesteri jogköreinek megnyirbálása érdekében. Horváth Csaba csütörtökön arról beszélt, hogy valóban voltak fideszes megkeresések, de ezeket visszautasították.

György István a főpolgármester egy korábbi nyilatkozatára utalva úgy fogalmazott: "nemtelen módszerekkel dolgozó, koncepciószerűen másodszándékú emberek és azok a hivatalos ólálkodók, akik, ha lehetőséget látnak elkezdenek mesterkedni" terjesztenek ilyen híreket a sajtó felé.

A főpolgármester-helyettes kijelentette: sem ő, sem a fővárosi frakció más tagja nem tárgyalt Horváth Csabával, az MSZP fővárosi frakcióvezetőjével sem pedig Molnár Zsolttal, az MSZP budapesti elnökével. Jelezte: az elmúlt két év működésének tapasztalatairól továbbra is folyik egy párbeszéd a főpolgármester és a Fidesz-KDNP frakció között, ez még nem zárult le, ha lesz mondanivalójuk a végén, nyilvánosságra fogják hozni. Hozzátette azt is, hogy az Origón és más portálokon a frakció ülésén történtekről az utóbbi napokban megjelent írások sok valótlanságot tartalmaznak.

Ugyanezt jelezte Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője is, aki határozottan visszautasította az egyeztetésekre vonatkozó állításokat is. Felvetette: ha az a kérdés, hogy ki tart rendszeresen kapcsolatot az ellenzékkel vagy Horváth Csabával, akkor az nem a Fidesz-KDNP frakció, hanem inkább a főpolgármestert kellene megkérdezni.