Milla-elnök: nem Bajnai lesz a vezérszónok október 23-án

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Milla rendezvényén nem Bajnai Gordon lesz a vezérszónok, többek között felszólal Tamás Gáspár Miklós, Kónya Péter és Balavány György.

Juhász Péter, a Milla egyesület elnöke cáfolta az ATV-ben, hogy a volt kormányfő, Bajnai Gordon lenne a vezérszónok az október 23-i rendezvényükön. Juhász beszélt arról is, hogy egyelőre csak egy nő fog beszédet mondani, ami nagyon kevés, ezért még várható, hogy változik a felszólalók köre.

Bajnain kívül egyébként beszédet fog mondani Kónya Péter, a Szolidaritás társelnöke, Tamás Gáspár Miklós író, Balavány György újságíró, Siroki László, Kelemen Attila, a transindex.ro kiadóigazgatója, Lovas Nagy Anna a Nők lázadása elnevezésű csoporttól és Juhász Péter is.

A tegnap este egyesületté alakult Milla elnöke nem tud arról, hogy a sajtóban megjelent témákról fog beszélni a volt kormányfő és nem is gondolja, hogy ez lenne Bajnai zászlóbontása. „Nem gondolom, hogy vezért választanánk és hogy a jövő miniszterelnöke itt fog most zászlót bontani” - mondta, majd hozzátette: „nem ez a fő üzenet, amennyire én tudom”.

A hvg.hu úgy értesült, Bajnai beszéde több bejelentkezésnél, a választásokig hátralevő időszak teendőiről, az ellenzéki együttműködés lehetőségeiről, lehetséges formáiról fog beszélni.