Hatvani összecsapás: az ügyészség szerint nem volt rendőri erőszak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem lát indokot a Heves Megyei Főügyészség a múlt csütörtökön Hatvanban történt rendőri intézkedés kapcsán hivatali eljárás indítására - írja a csütörtöki Népszava.

Kalmár Gyula megyei főügyészhelyettes a lapot arról tájékoztatta, hogy még ugyan folyamatban van a történtek tisztázása, de az eddigi adatok nem utalnak rendőrök által elkövetett bűncselekmény gyanújára, így "ilyen irányú nyomozás elrendelésének a feltételei nem állnak fenn". Hivatali eljárásra a sajtóban megjelent vélemények sem adhatnak alapot – tette hozzá.

Ugyanakkor – mint a főügyészhelyettes kiemelte – egy "aktívan ellenszegülő személy" kapcsán lesz ügyészi vizsgálat, ugyanis megütött egy intézkedő rendőrt, ezért "a sértett hivatalos személy eljárásának jogszerűségét" hivatalból ki kell vizsgálni.

Kalmár Gyula a történteket részletezve közölte, a kapitányság előtt összegyűlt, garázda magatartást tanúsító csoportosulás hangadóival szemben került sor rendőri intézkedésre, amely a rendelkezésre álló adatok alapján jogszerű volt. Hat ember ellen csoportosan elkövetett, a köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság miatt folyik nyomozás, őket a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte.