Videó: taxival üldözött egy BKV-buszt egy utas

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy utas taxival kezdte el üldözni az éjszakai buszjáratot, miután a buszsofőr becsukta az orra előtt az ajtót - írja a BKV Figyelő blog.

A Fáy utcai megállóban várta a 914-es buszt szombat éjjel egy utas, de végül mégsem tudott felszállni, mert ahogy fogalmazott: a vezető bevágta az orra előtt az ajtót.

A férfi ekkor leintette a legközelebbi taxist, és "üldözni" kezdte a buszt - számolt be a történtekről a BKV Figyelő Blog.

A beszámoló szerint a férfi munka után, éjjel a mínusz 11 fokos hidegben ide-oda járkálva várta a buszt a megállóban. A busz menetrendszerűen érkezett, a hátsó ajtón egy utas leszállt, majd a sofőr a várakozó utas előtt becsukta az ajtót, és továbbindult, így már nem tudott felszállni.

Ekkor szállt be egy taxiba, a történteket pedig videón rögzítette. "A kiadott nyugta szerint 1800 forintomba került a kéretlen út, ugyanis a hidegben, a néptelen éjszakában a következő járatot már nem voltam hajlandó megvárni" – magyarázta a férfi, aki panaszával megkereste a közlekedési vállalatot is, jelezve, hogy a taxisnak kifizetett pénzt szeretné megkapni.

A BKV menetrendje szerint a busznak hajnali 1.56 perckor kellett az adott megállóba érnie, Ferenc telefonjának időkódja szerint a felvételt 1.55 perckor kezdte el rögzíteni.

A Blikk megkérdezte a társaság sajtóosztályát, hogy amennyiben egy busz korábban ér a megállóba, az indulással meg kell-e várnia a menetrendben szereplő időpontot, illetve mennyire körültekintően kell a sofőrnek figyelnie a felszálló utasokat. Egyelőre nem kaptak választ.