Középiskolánál árultak drogot, lecsukhatják a fehérvári dílereket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Vádemelési javaslattal adta át a székesfehérvári rendőrkapitányság három drogterjesztő és hét drogfogyasztó ügyét a Székesfehérvári Városi Ügyészségnek.

A székesfehérvári nyomozók április 18-án fogták el azt a 16 és 22 éves férfit, akik drogot árultak az egyik helyi szakközépiskola előtt. A rendőrök akkor két iskolásnál és a dílerek autójában is találtak kábítószergyanús anyagot. A házkutatások során az idősebbik terjesztő öccsénél is hasonló anyagot találtak.

A fehérvári nyomozók a 16 és 22 éves fiatalt, valamint egyikük 17 éves öccsét kábítószer-terjesztéssel és fogyasztással egyaránt, míg a másik két személyt kábítószer-fogyasztással gyanúsították. A nyomozás során további öt embert gyanúsítottak meg kábítószer-fogyasztással.

A legidősebb terjesztőt a nyomozás elején bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a Székesfehérvári Városi Bíróság el is rendelt. Így ő most rács mögött várja, hogy ügyében ítélet szülessen. Öccse és a harmadik terjesztő, valamint a fogyasztók szabadlábon védekeznek – mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.