Megint nem sikerült megállapodni a közmédiás leépítésekről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajnálattal veszi tudomásul, hogy a Központi Üzemi Tanács (KÜT) nem köt vele megállapodást a csoportos létszámleépítésről.

A médiaszolgáltatás-támogató az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében az elmúlt hetekben folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban úgy fogalmaz: sajnálattal veszi tudomásul, hogy a KÜT, figyelmen kívül hagyva a munkavállalók érdekeit, továbbá megcáfolva a számos alkalommal hangsúlyozott együttműködésre és megegyezésre való törekvését, nem köt megállapodást. 

"Az elmúlt napok alatt bebizonyosodott, hogy a munkáltató volt az, aki a határidők folyamatos meghosszabbításával és az enyhítési intézkedések egyoldalú fenntartásával a csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalók érdekeit nézte" - szerepel a közleményben.

Az MTVA mindezek ellenére a korábban ígért, és a megállapodás tervezetében foglaltakat is biztosítja a leépítésben érintett munkavállalók számára - tudatták. 

Ennek értelmében eredeti terveihez képest, mintegy negyven fővel kevesebb munkavállalónak szünteti meg a munkaviszonyát. A közös megegyezésessel távozók részére plusz egyhavi távolléti díjat ítél meg; a munkaviszony megszűnésének időpontját rugalmasan kezeli; valamint tizennyolcmillió forint induló tőkével segélyalapot hoz létre az érintett munkavállalók megsegítésére, amellyel elsősorban a családos, nagycsaládos munkavállalók helyzetén igyekszik segíteni.